Τα σοβαρά υγειονομικά προβλήματα του νοσοκομείου της νήσου Λέρου εξέθεσε στο Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη ο Δήμαρχος της Λέρου Μ. Κόλιας

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γ. Πατούλης με το Δήμαρχο της Λέρου Μ. Κόλλια, κατά τη συνάντησή τους στο Ι.Σ.Α.


ʼμεση παρέμβαση του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών στον Υπουργό Υγείας


Επίσκεψη στο Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Δήμαρχο Αμαρουσίου κο. Γιώργο Πατούλη πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Λέρου κος Μιχάλης Κόλλιας, προκειμένου να του εκθέσει δια ζώσης τα πολύ σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στο νοσοκομείο του νησιού, τα οποία χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης καθώς τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των πολιτών.


ʼμεση ήταν η αντίδραση του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, ο οποίος με επιστολή του προς τον Υπουργό Υγείας κο. Αλέξανδρο Λυκουρέντζο εκφράζει την συμπαράσταση και την κατανόηση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών στο δίκαιο αγώνα που δίνουν οι γιατροί και οι κάτοικοι της νήσου Λέρου, ζητώντας την ανταπόκριση του κου Υπουργού στο αίτημα των κατοίκων για άμεση συνάντηση, προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα του νοσοκομείο.            


Ο κος Πατούλης έχει ιδίαν αντίληψη της τραγικής κατάστασης και των σοβαρών υγειονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο, καθώς στο πλαίσιο του ακριτικού οδοιπορικού υγείας του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής επισκέφθηκε πρόσφατα τη Λέρο.
«Το νοσοκομείο αδυνατεί να ανταποκριθεί στον στοιχειώδη προορισμό του ελλείψει αναλώσιμων και φαρμακευτικού υλικού, ενώ οι ελλείψεις σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό παραμένουν τεράστιες και κάνουν το έργο των νοσοκομειακών γιατρών ακόμη πιο δύσκολο, αλλά και αξιέπαινο.
Πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη σας το γεγονός ότι το συγκεκριμένο νοσοκομείο καλύπτει τις ανάγκες των μονίμων κατοίκων, οι οποίοι είναι 17.000 και των τουριστών που θα επισκεφθούν το νησί, καθώς επίσης και τις ανάγκες των γειτονικών νησιών και συγκεκριμένα της νήσου Πάτμου, των Λειψών και του Αγαθονησίου
» αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο κος Πατούλης.


Στον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κοινοποιήθηκε επίσης η επιστολή της Επιτροπής κατοίκων Λέρου προς τον Υπουργό Υγείας με κοινοποίηση στον Πρωθυπουργό κο Αντώνη Σαμαρά και τους Αρχηγούς των Κομμάτων, στην οποία  ζητείται η άμεση επίλυση του προβλήματος.

Μετάβαση στο περιεχόμενο