Τα ψέματα Καραμέρου και η αδυναμία του να απαντήσει στις καταγγελίες του Δήμου Αμαρουσίου για το ανύπαρκτο έργο του.

Print Friendly, PDF & Email

Χρησιμοποιώντας την προσφιλή και γνωστή σε όλους μας τακτική του, ο κ. Καραμέρος καταφεύγει για μια ακόμη φορά στο ψέμα και τη συκοφαντία, για να αποκρύψει την έλλειψη έργου από πλευράς του προς την πόλη και τους κατοίκους του Αμαρουσίου.

Στα ψέματα του κ. Καραμέρου, απαντάμε ως Διοίκηση με αλήθειες

  • Πρώτο Ψέμα Καραμέρου : « Οι μελέτες του Δήμου Αμαρουσίου που έχουν κατατεθεί για άλλα έργα στην Περιφέρεια Αττικής προς χρηματοδότηση είναι ιδιαιτέρως προβληματικές , σύμφωνα με τους μηχανικούς».

Ποια είναι η αλήθεια : καμία μελέτη που έχει καταθέσει ο Δήμος Αμαρουσίου δεν είναι προβληματική. Δεν υπάρχει ούτε ένα επίσημο έγγραφο μηχανικού της Περιφέρειας, που να το αναφέρει αυτό. Ας μας πει ο κ. Καραμέρος με ονοματεπώνυμο κι όχι αόριστα, ποιος μηχανικός χαρακτηρίζει τις μελέτες του Δήμου Αμαρουσίου προβληματικές. Επίσης τον προκαλούμε να μας δώσει επίσημα έγγραφα που να αποδεικνύουν πόσα από τα έργα Δήμων του Βόρειου Τομέα που έχει εντάξει στον Προϋπολογισμό της Περιφέρειας για χρηματοδότηση , διαθέτουν πράγματι οριστικές μελέτες. Για να διαπιστώσει τότε ο κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης ότι τα έργα μοιράζονται στους Δήμους κάθε άλλο παρά με αντικειμενικά κριτήρια. Περιμένουμε την επίσημη απάντηση του κ. Καραμέρου στο αίτημά μας αυτό. Επισημαίνουμε ότι πιο ώριμη μελέτη από αυτήν που έχουμε καταθέσει για την κατασκευή Βρεφονηπιακού Σταθμού στο Ψαλίδι Αμαρουσίου , δεν υπάρχει.

  • Δεύτερο Ψέμα Καραμέρου : «ο Δήμος Αμαρουσίου δεν διαθέτει ασφαλιστική ενημερότητα».

Ποια είναι η αλήθεια :  Ο Δήμος Αμαρουσίου έχει ενταχθεί σε ρύθμιση των χρεών του , στην οποία ανταποκρίνεται με απόλυτη συνέπεια, μέσα από την παρακράτηση του 5% των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων.  Η μη έκδοση ασφαλιστικής ενημερότητας το τελευταίο διάστημα οφείλεται αποκλειστικά και μόνον στη Διοίκηση του ΙΚΑ  , η οποία ερμηνεύει λανθασμένα το Νόμο και δεν τον εφαρμόζει. Ο Δήμος Αμαρουσίου έχει ήδη αποστείλει εξώδικο ενώ θα προβεί για την αυθαίρετη αυτή συμπεριφορά των υπηρεσιών του ΙΚΑ και στην αναζήτηση αστικών και ποινικών ευθυνών. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και δεκάδες άλλοι Δήμοι σε όλη τη χώρα, που εξαιτίας των χρεών που κληρονόμησαν οι σημερινές Διοικήσεις τους από προηγούμενες, έχουν πρόβλημα με την έκδοση ασφαλιστικής ενημερότητας.

  • Τρίτο Ψέμα Καραμέρου : «Πώς να χρηματοδοτήσουμε έργα σε μια διοίκηση απούσα και ανίκανη να τα εκτελέσει;»

Ποια είναι η αλήθεια : Η Διοίκηση Πατούλη έχει εκτελέσει όλα αυτά τα χρόνια δεκάδες έργα, μικρά και μεγάλα, σε όλο το Μαρούσι. Έργα χρήσιμα στην πόλη και τους πολίτες, τα οποία προσπάθησε σε πολλές περιπτώσεις να ακυρώσει ή να απαξιώσει ο κ. Καραμέρος, όταν εμφανιζόταν ως υποψήφιος Δήμαρχος Αμαρουσίου. Με πιο χαρακτηριστικό από αυτά, τη Βιοκλιματική Ανάπλαση του Κέντρου του Αμαρουσίου. Την ίδια τακτική απαξίωσης επαναλαμβάνει και τώρα, ως διορισμένος αντι-περιφερειάρχης. Η σημερινή Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου δεν χρειάζεται να αποδείξει την ικανότητά της να εκτελεί έργα. Ο αντι-περιφερειάρχης του μηδενικού έργου,  έχει αυτή την ανάγκη. Αυτό που κρύβει επιμελώς ο κ. Καραμέρος είναι ότι επιθυμεί να έχει ο ίδιος τον απόλυτο έλεγχο στα έργα. Να είναι αυτός που θα αποφασίζει ποια έργα θα ενταχθούν στον Προϋπολογισμό της Περιφέρειας. Να αποφασίζει αυτός εάν και πότε θα χρηματοδοτηθούν, κρατώντας όμηρους τους Δημάρχους στα σχέδια του. Και φυσικά , να επιλέγει αυτός και τον εργολάβο που θα τα εκτελεί. Εμείς δεν αποδεχόμαστε αυτή την τακτική. Δεν θα εκχωρήσουμε σε κανένα Καραμέρο τις ευθύνες και τις αρμοδιότητές μας.  

  • Τέταρτο Ψέμα Καραμέρου : «Η Περιφέρεια Αττικής, χρηματοδοτεί αντιπλημμυρικά έργα σε γειτονιές του Δήμου Αμαρουσίου ύψους 7,5 εκατομμυρίων ευρώ».

Ποια είναι η αλήθεια: Από τα 7,5 εκατομμύρια ευρώ , μόλις το 1,5 δόθηκε από τη σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, για τα αντιπλημμυρικά του Πολυδρόσου. Όλα τα υπόλοιπα έργα και χρήματα εγκρίθηκαν από την προηγούμενη Διοίκηση της Περιφέρειας. Ο κ. Καραμέρος χρωστά ακόμη πολλά στο Μαρούσι.

  • Πέμπτο Ψέμα Καραμέρου : «Υπάρχει διοικητική αμέλεια του Δήμου Αμαρουσίου σε σχέση με τη δολοφονία Αγραφιώτου»

Ποια είναι η αλήθεια: Ακόμη και το πιο άρρωστο μυαλό δεν θα μπορούσε να συνδέσει ένα απεχθές έγκλημα, με τον τόπο τέλεσης του. Μόνον το άρρωστο μυαλό του κ. Καραμέρου θα μπορούσε να υιοθετήσει αυτό το σκεπτικό, προφανώς για να κρύψει τις δικές του ευθύνες και αμέλειες όσον αφορά τη συντήρηση και ασφάλεια των οδικών αξόνων και διαβάσεων αρμοδιότητάς του. Αν νομίζει ο κ. Καραμέρος ότι «πετώντας λάσπη στον ανεμιστήρα», θα μπορέσει να κρυφτεί , είναι γελασμένος. 

  • Έκτο Ψέμα Καραμέρου : «Την ίδια ώρα έχει παραλύσει το κέντρο του Αμαρουσίου έχοντας κλείσει για 2 χρόνια τουλάχιστον με παραπετάσματα την πλατεία Ευτέρπης (δίπλα στον ΗΣΑΠ Αμαρουσίου) προκειμένου να κατασκευάσει (;) ένα πάρκινγκ 35 θέσεων που θα εκμεταλλεύεται ιδιώτης».

Ποια είναι η αλήθεια : Στην πλατεία Ευτέρπης δεν κατασκευάζεται ένα υπόγειο πάρκινγκ 35 θέσεων, όπως ψευδώς αναφέρει ο κ. Καραμέρος , αλλά ένας υπόγειος χώρος στάθμευσης τριών επιπέδων , χωρητικότητας 273 θέσεων, ενώ από πάνω θα δημιουργηθεί μια νέα πλατεία, πραγματικό κόσμημα για την πόλη . Το πάρκινγκ αυτό δεν θα κοστίσει ούτε ένα ευρώ στους δημότες μας, ενώ θα αποφέρει και έσοδα στο Δήμο. Θυμίζουμε δε στον κ. Καραμέρο ότι το συγκεκριμένο παρκινγκ αποτελεί προεκλογική – προγραμματική δέσμευση της Διοίκησης Πατούλη, την οποία υλοποιεί σήμερα με συνέπεια. Φαίνεται όμως ότι η λέξη συνέπεια είναι έννοια άγνωστη για τον κ. Καραμέρο και την παράταξη του. Όσο για τους εκατοντάδες πολίτες που δήθεν καταφεύγουν στην Περιφέρεια για το συγκεκριμένο έργο, αυτοί μάλλον βρίσκονται στη φαντασία του κ. αντι-περιφερειάρχη.

Η απαίτηση των πολιτών του Αμαρουσίου από τη σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας είναι ξεκάθαρη. Απαιτούν ισότιμη αντιμετώπιση της πολης και των αναγκών της. Απαιτούν έργα κι όχι λόγια.

Πρέπει επιτέλους να αντιληφθεί ο κ. Καραμέρος ότι δεν διαχειρίζεται τα δικά του χρήματα, αλλά τα χρήματα όλων μας. Δεν είναι «προίκα» του τα χρήματα της Περιφέρειας για να τα μοιράζει με προσωπικά ή μικροκομματικά κριτήρια , όπως κάνει σήμερα. Οι Δήμοι και οι πολίτες απαιτούν διαφάνεια και ορθολογική διαχείριση των χρημάτων τους, απαιτούν έργα ποιυ θα κάνουν τη ζωή μας καλύτερη. 

Μετάβαση στο περιεχόμενο