Τα πλεονεκτήματα και τη διαδικασία της Διαμεσολάβησης ως ένα εναλλακτικό μέσον επίλυσης των διαφορών γνώρισε το κοινό στην ενημερωτική ημερίδα που διοργάνωσε η Ελληνική Ένωση Διαμεσολάβησης σε συνεργασία και με τη στήριξη του Δήμου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email

Τη σπουδαιότητα της διαμεσολάβησης σε όλες τις εκφάνσεις της ως  εναλλακτικό μέσον εξωδικαστικής επίλυσης των διαφορών είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν οι πολίτες  που παραβρέθηκαν στην ενημερωτική ημερίδα που διοργάνωσε στο Μαρούσι η Ελληνική Ένωση Διαμεσολαβητών σε συνεργασία και με τη στήριξη του Δήμου Αμαρουσίου.  

Σε σύγκριση με τη δικαστική οδό, η διαμεσολάβηση μπορεί να παράγει υψηλής ποιότητας βιώσιμες λύσεις, με πολύ λιγότερο κόστος, χρόνο και συναισθηματική πίεση. Βασιζόμενη στις αρχές της εμπιστευτικότητας και της εχεμύθειας, χρησιμοποιείται σε εμπορικές, αστικές, οικογενειακές και εργατικές διαφορές. Η ευελιξία και η αμεσότητα του χαρακτήρα της διαμεσολάβησης επιτρέπουν στα μέρη να επικεντρωθούν στην ουσία της διαφοράς.

Εκ μέρους του Δημάρχου Αμαρουσίου, Προέδρου της ΚΕΔΕ κου Γιώργου Πατούλη, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Ρένα Χαλιώτη καλωσόρισε τους παριστάμενους συμπολίτες σε αυτή την πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα, μεταφέροντας την εγκάρδια στήριξή του κου Πατούλη στην πρωτοβουλία της Ελληνικής Ένωσης Διαμεσολαβητών, η οποία  συμβάλει στη διάδοση των πλεονεκτημάτων και της διαδικασίας αυτής, ώστε οι πολίτες να γνωρίζουν ότι έχουν αυτή την επιλογή ως μέσο εξωδικαστικής διευθέτησης για πολλές περιπτώσεις αντιδικίας.  
« Η διαμεσολάβηση – σημείωσε – μπορεί να προσφέρει στην ελληνική δικαιοσύνη και την κοινωνία. Συμβάλει στην αποσυμφόρηση των ελληνικών δικαστηρίων, καθώς μακροχρόνιες δικαστικές υποθέσεις μπορούν να βρουν λύση σε χρόνο ρεκόρ απαλλάσσοντας από περιττό άγχος, κόστος και διαδικασίες ετών και τις δύο πλευρές. Απαντώντας στα σημεία των καιρών, η διαμεσολάβηση προωθεί έναν σύγχρονο τρόπο ζωής και δράσης για όλους τους πολίτες, μέσα σ’ ένα σύγχρονο φιλικό προς τον άνθρωπο κοινωνικό περιβάλλον. Σηματοδοτεί διεθνώς, έναν νέο δρόμο για τη δικαιοσύνη, την επιχειρηματικότητα, την οικονομία και την κοινωνία μας. Είναι μια επιλογή βαθιά πολιτισμένη, σύμφυτη με το ανθρώπινο πνεύμα, ενδεικτική ενός νέου ανοικτού και συμμετοχικού κοινωνικού πολιτισμού.»  

Η  Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Διαμεσολαβητών κα Κατερίνα Κωστάκη στην τοποθέτησή της εξέθεσε τις βασικές αρχές που διέπουν τη Διαμεσολάβηση, τις πέντε φάσεις της, τα πλεονεκτήματά της και τις δεξιότητες του Διαμεσολαβητή, ο οποίος δεν εκδίδει απόφαση, ούτε υποδεικνύει λύση στους ενδιαφερόμενους, του οποίους διευκολύνει να εντοπίσουν τα πραγματικά συμφέροντά τους και να βρουν τη λύση που τα εξυπηρετεί πιο αποτελεσματικά.                                        

Μετά τις εισηγήσεις, στο δεύτερο μέρος της ημερίδας παρουσιάστηκε προσομοίωση Διαμεσολάβησης σε ιατρική διαφορά, ενώ ακολούθησε συζήτηση και δόθηκαν απαντήσεις στις ερωτήσεις που έθεσαν οι παριστάμενοι.

Στην ημερίδα παραβρέθηκε και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης.       

 

Σχετικά αρχείαΣτιγμιότυπο από την ενημερωτική ημερίδα που διοργάνωσε η Ελληνική Ένωση Διαμεσολάβησης σε συνεργασία και με τη στήριξη του Δήμου Αμαρουσίου. (1)


Στιγμιότυπο από την ενημερωτική ημερίδα που διοργάνωσε η Ελληνική Ένωση Διαμεσολάβησης σε συνεργασία και με τη στήριξη του Δήμου Αμαρουσίου. (2)


Στιγμιότυπο από την ενημερωτική ημερίδα που διοργάνωσε η Ελληνική Ένωση Διαμεσολάβησης σε συνεργασία και με τη στήριξη του Δήμου Αμαρουσίου. (3)

Μετάβαση στο περιεχόμενο