Τα μέλη του ΚΑΠΗ Αμαρουσίου γιόρτασαν την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Print Friendly, PDF & EmailΕκπροσωπώντας το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη ο ο Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Ν. Κάββαλος εκφώνησε τον Πανηγυρικό της Ημέρας για το Έπος του ’40 στην γιορτή του ΚΑΠΗ.Η χορωδία του ΚΑΠΗ ερμήνευσε επετειακά τραγούδια στην εκδήλωση για την 28η Οκτωβρίου.      


 


 


 


Τιμώντας του ήρωες του ’40 τα μέλη του ΚΑΠΗ Αμαρουσίου γιόρτασαν την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κεντρικού ΚΑΠΗ, με την απαγγελία ποιημάτων και τραγουδιών που αγαπήθηκαν μέσα από τη φωνή της Σοφίας Βέμπο. 
       
Εκπροσωπώντας το Δήμαρχο Αμαρουσίου κο Γιώργο Πατούλη, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης κος Νικόλαος Κάββαλος, μετέφερε τους θερμούς χαιρετισμούς του στους παριστάμενους και στη συνέχεια εκφώνησε τον πανηγυρικό της Ημέρας, σημειώνοντας ότι «οι αγωνιστές του ’40 θυσίασαν τις ζωές τους για να μείνει η πατρίδα μας ελεύθερη. Είμαι βέβαιος ότι και οι σύγχρονοι Έλληνες δεν θα γονατίσουν, έχουν τη θέληση, έχουν τη δύναμη, να θυσιάσουν κάποια από τα υλικά αγαθά που τους χάριζαν μέχρι σήμερα μια πρόσκαιρη και επίπλαστη ευημερία για να παραμείνουν πραγματικά ελεύθεροι.  Για να στείλουν παντού το μήνυμα ότι ο λαός μπορεί να μην γεννήθηκε πλούσιος, αλλά γεννήθηκε ελεύθερος. Και θα ζήσει και τα επόμενα χρόνια ελεύθερος.» Την εκδήλωση χαιρέτησε επίσης η Αντιπρόεδρος του  Ο.ΚΟΙ.ΠΑ.Δ.Α. κα Ρένα Χαλιώτη.


Ακολούθως η χορωδία του ΚΑΠΗ Αμαρουσίου ερμήνευσε επίκαιρα τραγούδια όπως: Βάζει ο Ντούτσε τη στολή του», «Παιδιά της Ελλάδας Παιδιά», «Ψηλά στο Μέτωπο», ενώ   ποιήματα για το Έπος του ‘40 απήγγειλαν η κα Σταυρούλα Μπρέγιαννη και η κα Έφη Μανιάτη.Οι παριστάμενοι απόλαυσαν επίσης επετειακή μουσική από τη φυσαρμόνικα του κου Μάρκου Βιδάλη, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο.     


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο