Τα έπαθλα στους «νικητές» μαθητές των σχολικών τμημάτων του Δήμου Αμαρουσίου που έλαβαν μέρος στις «Γιορτές Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης» απένειμε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με τον Έλληνα Ολυμπιονίκη Αντ. Βλοντάκη, και την πρόεδρο της «Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης» Φλ. Κουλαμπά, στο πάνελ. Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, απονέμοντας τους επαίνους και τα έπαθλα στους νικητές.


 Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με τον Έλληνα Ολυμπιονίκη Αντ. Βλοντάκη, και την πρόεδρο της «Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης» Φλ. Κουλαμπά, ανάμεσα στους νικητές μαθητές του Τμήματος Α2 του 2ου Γυμνασίου Αμαρουσίου και τις καθηγήτριές τους Κ. Σπυριδάκη, και Σ. Παρλαπάνη.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με τον Έλληνα Ολυμπιονίκη Αντ. Βλοντάκη, και την πρόεδρο της «Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης» Φλ. Κουλαμπά, ανάμεσα στους μαθητές του Τμήματος ΣΤ2 του 1ου Δημοτικού Αμαρουσίου και το δάσκαλό τους Ηλ. Στεφανάκο.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με τον Έλληνα Ολυμπιονίκη Αντ. Βλοντάκη, και την πρόεδρο της «Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης» Φλ. Κουλαμπά, ανάμεσα στους μαθητές του Τμήματος Α2 του 5ου Λυκείου Αμαρουσίου.Εκτός από τους εκπαιδευτικούς και γονείς, στην τελετή απονομής παραβρέθηκαν, επίσης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Αθλητισμού Ν. Πέππας, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Σπ. Σταθούλης, και ο δημοτικός σύμβουλος Δ. Καρλαύτης.


 


 


Την απονομή των επάθλων στους μαθητές των τριών σχολικών τμημάτων από τα Δημοτικά, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια του Δήμου Αμαρουσίου που πρώτευσαν στο φετινό περιβαλλοντικό διαγωνισμό «Μεγάλες Γιορτές Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης», πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης, στην ειδική τελετή στο Δημαρχείο παρόντων του εκπροσώπου των Ελλήνων Ολυμπιονικών, πρωταθλητή της υδατοσφαίρισης Αντώνη Βλοντάκη, και της προέδρου του Εθνικού Συλλογικού Συστήματος Ανταποδοτικής Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών «Ανταποδοτική Ανακύκλωση» Φλωρεντίας Κουλαμπά.


Καλωσορίζοντας τα παιδιά, τους δασκάλους – καθηγητές και τους γονείς που παραβρέθηκαν στην τελετή ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης, συνεχάρη τους μαθητές για τη συμμετοχή τους σε αυτόν τον πρωτότυπο εκπαιδευτικό διαγωνισμό καθώς μέσα από την προσπάθειά τους γίνονται οι καλύτεροι πρεσβευτές για τη σημασία της επαναχρησιμοποίησης των υλικών στην προστασία του περιβάλλοντος. «Μέσα από το πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης που αποτελεί ουσιαστικά ένα πρότυπο πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, μάθατε πώς κάνοντας μικρές αλλαγές στις καθημερινές μας συνήθειες μπορούμε να συμβάλλουμε στην αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής μας, της καθημερινότητας μας αλλά και στην ουσιαστική προστασία του περιβάλλοντος».Φέρνοντας ως παράδειγμα τον πρωταθλητή μας Αντώνη Βλοντάκη, και τις επιτυχίες του, ο κ. Πατούλης, κάλεσε τα παιδιά να συνεχίσουν να δείχνουν την ίδια συνέπεια και προσήλωση στο στόχο και στην περίπτωση του περιβάλλοντος γιατί μόνο τότε η προσπάθεια φέρνει τα θετικά αποτελέσματα.


Η πρόεδρος του συστήματος «Ανταποδοτική Ανακύκλωση» κ. Κουλαμπά, ευχαρίστησε το Δήμαρχο και το Δήμο για τη συνεργασία, αλλά και όλους τους μαθητές που με τόσο ενθουσιασμό συμμετείχαν στις «Γιορτές Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης» προτρέποντας τους να συνεχίσουν να επιδεικνύουν τον ίδιο ζήλο και στο μέλλον δίνοντας το παράδειγμα στους γονείς, στους φίλους, στον κοινωνικό τους περίγυρο.


Εκ μέρους των Ελλήνων Ολυμπιονικών, ο Αντ. Βλοντάκης, ευχαρίστησε τα παιδιά που για λογαριασμό και των μεγαλυτέρων, με τη δική τους προσπάθεια βάζουν τις βάσεις για ένα καλύτερο αύριο. «Αποφεύγοντας τα λάθη της δικής μας γενιάς, θα γίνετε ένας ισχυρός σύμμαχος για το περιβάλλον παραδίδοντας ως έπαθλο στις επόμενες γενιές ένα καλύτερο μέλλον» σημείωσε ο Έλληνας Ολυμπιονίκης.


Καθένας από τους μαθητές των τριών τμημάτων των σχολείων του Αμαρουσίου που ξεχώρισαν, έλαβε έναν έπαινο συμμετοχής και ένα έπαθλο ανάλογα με τη θέση που κατέλαβε η τάξη του στο διαγωνισμό.


Οι μαθητές του Τμήματος Α2 του 2ου Γυμνασίου Αμαρουσίου συγκέντρωσαν 5.758 συσκευασίες, κατέλαβαν την 1η θέση, και καθένας τους έλαβε από ένα ποδήλατο ως έπαθλο.


Οι μαθητές του Τμήματος ΣΤ2 του 1ου Δημοτικού Αμαρουσίου με 2.667 συσκευασίες κατέλαβαν τη 2η θέση, και καθένας τους έλαβε ένα MP4 music player ως έπαθλο.


Αντίστοιχα, οι μαθητές του Τμήματος Α2 του 5ου Λυκείου Αμαρουσίου με 1.639 συσκευασίες κατέλαβαν την 3η θέση, και καθένας τους έλαβε ως έπαθλο ένα MP3 music player.


Κατά τη διάρκεια των Γιορτών Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης από τις αρχές Μαρτίου έως τις 19 Απριλίου 2013, οι μαθητές των σχολείων του Δήμου Αμαρουσίου ανάμεσα σε εκατοντάδες άλλες σχολικές μονάδες πανελλαδικά, συγκέντρωσαν χιλιάδες μεταλλικές, γυάλινες και πλαστικές ανακυκλώσιμες συσκευασίες.


Για την υλοποίηση της δράσης από μέρους του Δήμου Αμαρουσίου συνεργάστηκαν το Γραφείο Παιδείας, το Γραφείο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και οι Δημόσιες Σχέσεις.


Παρόντες στην τελετή απονομής ήταν ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Αθλητισμού Νίκος Πέππας, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Σπύρος Σταθούλης, ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Καρλαύτης, όπως, επίσης, ο δάσκαλος Ηλ. Στεφανάκηος, που συνόδευε τα παιδιά του 1ου Δημοτικού Σχολείου, οι καθηγήτριες του 2ου Γυμνασίου Κατερίνα Σπυριδάκη, και Σαραντούλα Παρλαπάνη, και ο καθηγητής του 5ου Λυκείου Μιλτιάδης Παπακωνσταντίνου.


 


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο