Τα διαχρονικά μηνύματα του έργου του Σοφοκλή «Η Αντιγόνη» έκαναν πράξη οι εκατοντάδες θεατές της παράστασης στο Αμαλίειο Θέατρο, με την προσφορά τους για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου

Print Friendly, PDF & Email

Τις διαχρονικές αξίες και τα ιδανικά της ανθρωπιάς, του ανθρωπισμού, της πραγματικής αρετής που εκπέμπει το έργο του Σοφοκλή «Η Αντιγόνη» έκαναν πράξη μέσα από την κοινωνική ευαισθησία τους οι εκατοντάδες θεατές της παράστασης στο Αμαλίειο Θέατρο, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου Αμαρουσίου, προσφέροντας τρόφιμα μακράς διαρκείας για τους ωφελούμενους του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Το έργο, που αποτελεί ένα από ωραιότερα έργα της παγκόσμιας λογοτεχνικής κληρονομιάς, ανέβασε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ του Δήμου Αμαρουσίου, η εταιρεία θεάτρου ΤΕΧΝΗ & ΔΡΑΣΗ, σε συνεργασία με το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού, με σκοπό τη συγκέντρωση τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης βρέθηκε από νωρίς στο χώρο συγκέντρωσης των τροφίμων, εκφράζοντας κατά την υποδοχή των θεατών τις θερμές ευχαριστίες του γα την στήριξη τους στο κοινωνικό έργο του Δήμου για τους ευπαθείς συμπολίτες μας.

Στο χαιρετισμό του μετά το πέρας της παράστασης, ο κ. Πατούλης συνεχάρη τους συντελεστές της εταιρείας θεάτρου ΤΕΧΝΗ & ΔΡΑΣΗ και ειδικότερα τον σκηνοθέτη  της παράστασης και δάσκαλο της θεατρικής ομάδας του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού κ. Αντώνη Περπινιά για την αξιέπαινη προσφορά τους στην πολιτιστική και καλλιτεχνική μας κληρονομιά και τη συμβολή τους στην προαγωγή του πολιτισμού στο Μαρούσι.

Τη θεατρική παράσταση παρακολούθησαν επίσης η σύζυγος του Δημάρχου, Πρόεδρος του ΠΕΑΠ Λυκόβρυσης- Πεύκης κα Μαρίνα Σταυράκη, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Ρένα Χαλιώτη, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης κ. Νικόλαος Πέππας και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Δημήτρης Καρλαύτης και Πέτρος Κόνιαρης.

Το έργο ήταν σε σκηνοθεσία του Αντώνη Περπινιά, σε μετάφραση της Νίκης Τατάκη και μουσική του Γιάννη Σφυρή, ενώ έπαιξαν κατά σειρά εμφάνισης:
Μαρίνα Μπακοπούλου, Αντιγόνη / Μάρα Κελίδη, Ισμήνη/ Αντώνης Περπινιάς, Κρέων / Νίκος Τριανταφυλλόπουλος, Φύλακας
Γιώργος Περπινιάς Αίμων /Αμαλία Μαστοράκη, Τειρεσίας /
Αντώνης Μπαργιαμάκης, Αγγελιοφόρος / Στεφανία Βάρδα, Ευρυδίκη /
Γεωργοπούλου Ιωάννα, Εξάγγελος / Έστερ Καραχάλιου Παιδί /
Κορυφαίοι – Χορός, Σταμάτης Παπαευαγγέλου, Ρακέλ Σαλμόνα, Γεωργοπούλου Ιωάννα , Πηνελόπη Μπέτσιου, Εμμανουέλα Συνεσίου, Στεφανία Βάρδα, Γιώργος Καράτζαλης, Κώστας Στεφόπουλος, Γιάννης Σφυρής.

Το Φεστιβάλ του Δήμου Αμαρουσίου συνεχίζεται με «Αφιέρωμα στο Στράτο», της Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016 και ώρα 21:00, με τους Θανάση Πολυκανδριώτη, Άγγελο Διονυσίου- Στέλιο Διονυσίου.

 

Σχετικά αρχείαΣτιγμιότυπο 1 από την παράσταση “Αντιγόνη”


Στιγμιότυπο 2 από την παράσταση “Αντιγόνη”


Στιγμιότυπο 3 από την παράσταση “Αντιγόνη”


Στιγμιότυπο 4 από την παράσταση “Αντιγόνη”


Στιγμιότυπο 5 από την παράσταση “Αντιγόνη”


Στιγμιότυπο 6 από την παράσταση “Αντιγόνη”

Μετάβαση στο περιεχόμενο