Συνεπήρε το κοινό η ποιητική βραδιά του περιβαλλοντικού συλλόγου «Η Κασταλία» υπό την αιγίδα του Κέντρου Τέχνης & Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & EmailΚατάμεστη από κόσμο ήταν η αίθουσα του Κέντρου Τέχνης & Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου κατά τη βραδιά ποίησης που διοργανώθηκε προς τιμή του Γιώργου Σεφέρη.
|download file .jpg 88Kb|


|download file .jpg 76Kb|

Πλήθος κόσμου, ανάμεσά του και ο Πρόεδρος του Κέντρου Τέχνης & Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου, Νίκος Πέππας, παρευρέθηκε στη βραδιά απαγγελίας ποιημάτων του Γιώργου Σεφέρη, που διοργάνωσε ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Κέντρου Αμαρουσίου «Κασταλία» υπό την αιγίδα του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου.


|download file .jpg 98KB|


Με τη συμμετοχή πολλών φίλων της ποίησης πραγματοποιήθηκε «η περιήγηση στην Ελλάδα του Γιώργου Σεφέρη» μέσα από την απαγγελία στίχων από τη συλλογή του μεγάλου Έλληνα ποιητή, στο πλαίσιο της βραδιάς – αφιερώματος που διοργάνωσε ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Κέντρου Αμαρουσίου «Η Κασταλία» υπό την αιγίδα του Κέντρου Τέχνης & Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων, Αναστάσιος Στέφος, στην ομιλία του προς το ακροατήριο με θέμα τον Ελληνισμό στην ποίηση του Γιώργου Σεφέρη, αναφέρθηκε στην Ελλάδα που αγάπησε ο μεγάλος ποιητής και εξύμνησε μέσα από τα ποιήματά του αλλά και στην Ελλάδα που τον πλήγωνε όποια γωνιά της και αν επισκέπτονταν.

Ακολούθησε απαγγελία γνωστών ποιημάτων του Νομπελίστα ποιητή υπό τη μουσική επένδυση του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου. Η βραδιά ολοκληρώθηκε με συζήτηση για τη ζωή και το έργο του Γιώργου Σεφέρη με τη ζωηρή συμμετοχή των παρευρισκομένων.

Μετάβαση στο περιεχόμενο