Συνέντευξη Τύπου του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, ενόψει της κορυφαίας συναυλίας με τον διεθνούς φήμης καλλιτέχνη Youssou N’ Dour για την Ελληνική Δράση Αφρικής

Print Friendly, PDF & Email

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009, ώρα 12:30,  Βιβλιοπωλείο «Ιανός»

Υπό την αιγίδα και με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου, ένας από τους σημαντικότερους Αφρικανούς καλλιτέχνες του κόσμου και από τους πιο αγαπημένους καλλιτέχνες της νεολαίας διεθνώς, ο Youssou N’ Dour και το 12μελες σχήμα του θα πραγματοποιήσει μία και μοναδική συναυλία στις 22 Απριλίου 2009, στο Ποδηλατοδρόμιο ΟΑΚΑ, με σκοπό την οικονομική υποστήριξη της προσπάθειας της Ελληνικής Δράσης Αφρικής (Action Africa).


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ενόψει της κορυφαίας αυτής κοινωνικής – καλλιτεχνικής διοργάνωσης, που αποσκοπεί στον εξοπλισμό ορφανοτροφείου – σχολείου με το όνομα «Αμαρούσιον», στην Ακτή Ελεφαντοστού θα παραχωρήσει Συνέντευξη Τύπου, την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009 και ώρα 12:30 στο βιβλιοπωλείο «Ιανός» (Σταδίου 24).


Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης μεταξύ άλλων σημειώνει:
« Με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και με  αίσθημα κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης που τόσο μεγάλη ανάγκη έχουν χώρες, όπως η Ακτή Ελεφαντοστού, ο Δήμος Αμαρουσίου υποστηρίζει έμπρακτα το έργο της μη κυβερνητικής οργάνωσης « Ελληνική Δράση Αφρικής », που με επικεφαλής την κα Μέρω Κεσεσίογλου, εδώ και δύο δεκαετίες προσπαθεί να βελτιώσει τις συνθήκες ζωής των ανθρώπων της Αφρικής.
Στην μεγάλη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου, με τον διεθνούς φήμης καλλιτέχνη Youssou N’ Dour, περιμένουμε την ανταπόκριση των χιλιάδων ευαισθητοποιημένων πολιτών, προκειμένου με τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν να εξοπλισθεί το σχολείο που στεγάζει πάνω από 600 ορφανά παιδιά. Η ψυχή και η θέληση για προσφορά αγάπης δεν έχει σύνορα και ιδιαίτερα όταν αφορά παιδιά.»              


Επίσης, στην Συνέντευξη Τύπου θα παραστεί και θα μιλήσει η Πρόεδρος της Action Africa κα Μέρω Κεσεσίογλου, Ελληνίδα, που διαμένει μόνιμα στη Ακτή Ελεφαντοστού και θα έλθει αποκλειστικά για τη Συνέντευξη Τύπου.
Η κα Κεσεσίογλου έχει αφιερώσει τη ζωή της στην πρόοδο της Αφρικής.

Στη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου θα προβληθεί οπτικό υλικό για τη δράση της Action Africa και με τον Youssou N’ Dour. 

Το έργο της Ελληνικής Δράσης Αφρικής ( Action Africa ) είναι πολύπλευρο. Αγκαλιάζει κάθε πλευρά της ζωής των ανθρώπων της Αφρικής, με έμφαση στην παροχή της γνώσης και της υλικής υποδομής, ώστε να σταθούν στα δικά τους πόδια. Παράλληλα, με εκδηλώσεις και άλλα μέσα δημιουργεί ένα άρρηκτο δεσμό μεταξύ της Ελλάδας και των χωρών της Αφρικής.
Μεταξύ άλλων:
-Έχει υλοποιήσει έργα ανάπτυξης σε 70 περιοχές της Αφρικής  
– ίδρυσε και λειτουργεί 9 νοσοκομεία και 30 κέντρα υγείας
– Συντηρεί 70 συνεταιρισμούς που απασχολούν 3 χιλιάδες γυναίκες 
– Συντηρεί σχολεία
– Ιδρύει Ελληνικές βιβλιοθήκες 

Παρακάτω επισυνάπτουμε το βιογραφικό του Youssou N’ Dour

Επιλέξτε εδώ για να κατεβάσετε το σχετικό αρχείο

Μετάβαση στο περιεχόμενο