Συνέντευξη Τύπου για το Συνέδριο που διοργανώνεται από την ΚΕΔΕ στη Σάμο -2 έως 4 Ιουνίου- με θέμα το προσφυγικό ζήτημα

Print Friendly, PDF & Email

Υπογραφή κειμένου Έκκλησης για μία πραγματικά κοινή Ευρωπαϊκή Πολιτική Ασύλου” από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη και άλλους 12  Έλληνες Δημάρχους
 

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης αύριο, Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016 και ώρα 12.00 θα παραχωρήσει Συνέντευξη Τύπου με αφορμή το Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στη Σάμο από 2 έως 4 Ιουνίου με θέμα το προσφυγικό ζήτημα και την παρουσίαση της μελέτης του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης με αντικείμενο: «Η ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΕΣ ΡΟΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ – ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ».

Η Συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί στην ΚΕΔΕ (Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 6ος όροφος).

Παράλληλα αύριο ο κ. Πατούλης μαζί με άλλους 12 Δημάρχους από όλη την Ελλάδα οι πόλεις των οποίων δέχθηκαν μεγάλο όγκο προσφυγικών ροών, θα υπογράψουν την “Έκκληση για μία πραγματικά κοινή Ευρωπαϊκή Πολιτική Ασύλου”, που έχει υιοθετηθεί από την Πολιτική Επιτροπή του Συμβουλίου Δήμων και Περιφερειών της Ευρώπης (CEMR), στις 20 Απριλίου του 2016 στη Λευκωσία και την οποία έχουν προσυπογράψει 28 Εθνικές Ενώσεις Δήμων ανά την Ευρώπη.

Στην Ελλάδα το κείμενο θα υπογραφεί από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη και τους εξής 12 Δήμους: Αθηναίων, Πειραιώς, Καβάλας, Ελληνικού – Αργυρούπολης, Παιονίας, Δέλτα, Λαγκαδά, Σάμου, Λέσβου, Χίου, Λέρου, Κω.

Μετάβαση στο περιεχόμενο