Συνέντευξη Τύπου για τη συναυλία συμπαράστασης στους πυροπαθείς.

Print Friendly, PDF & Email

Συναυλία αλληλεγγύης και ανθρωπιάς από το Δήμο Αμαρουσίου
Αύριο Τρίτη, 4 Σεπτεμβρίου 2007 και ώρα 20:30΄ στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο


Μίμης Πλέσσας, Μάριος Φραγκούλης, Ελένη Πέτα, Γιώργος Περρής σε μια μοναδική καλλιτεχνική συνύπαρξη – προσφορά στους συμπολίτες μας που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές

 


|download _.jpg file 344 KB||download _.jpg file 821 KB||download _.jpg file 821 KB|
 

Ευκαιρία προσφοράς στους πληγέντες συνανθρώπους μας από τις καταστροφικές πυρκαγιές αποτελεί η συναυλία συμπαράστασης που διοργανώνει για αύριο Τρίτη, 4 Σεπτεμβρίου 2007 και ώρα 20:30 στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο ο Δήμος Αμαρουσίου, σε μια μοναδική καλλιτεχνική συνύπαρξη του συνθέτη Μίμη Πλέσσα και του διεθνή τενόρου Μάριου Φραγκούλη και τη συμμετοχή των νέων καλλιτεχνών  Ελένης Πέτα και Γιώργου Περρή.


Στη συναυλία αυτή αναφέρθηκαν σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο Αμαρουσίου ο Δήμαρχος της πόλης  Γιώργος Πατούλης και οι καταξιωμένοι καλλιτέχνες, που ενώνουν την τέχνη τους στην υπηρεσία της αλληλεγγύης και της προσφοράς στους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές συνανθρώπους μας.


Μιλώντας στη συνέντευξη ο Δήμαρχος Αμαρουσίου  Γιώργος Πατούλης αφού ευχαρίστησε τους καλλιτέχνες για την ευγενική τους προσφορά και τη συμβολή τους στην προσπάθεια που κάνει ο Δήμος Αμαρουσίου για την ενίσχυση των πυροπαθών συμπολιτών μας, επεσήμανε ότι αύριο θα είναι μια μεγάλη συναυλία, μια μεγάλη βραδιά, σε μια μοναδική καλλιτεχνική συνύπαρξη όπου η τέχνη ενώνει τις δυνάμεις της στην υπηρεσία της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας που υποφέρουν και έζησαν στιγμές που ευχήθηκε ποτέ να μη ξανασυμβούν στη χώρα μας.


Ο κ. Πατούλης ανακοίνωσε επίσης ότι ο Δήμος Αμαρουσίου θα οργανώνει κάθε χρόνο μια συναυλία τα έσοδα της οποίας θα διατίθενται για την ανάπλαση του περιβάλλοντος, ενώ αναφέρθηκε στην αλυσίδα εθελοντών που οργανώνει ο Δήμος Αμαρουσίου η οποία θα προσφέρει τις υπηρεσίες της για την προστασία του περιβάλλοντος όχι μόνο στα όρια του Δήμου αλλά και όπου παρίσταται ανάγκη.
Ευχήθηκε δε το Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο, με αφορμή την αυριανή συναυλία, ν΄ αποτελέσει εφεξής ναό πολιτισμού και τέχνης.


Ο συνθέτης Μίμης Πλέσσας χαρακτήρισε τη συμμετοχή του στη συναυλία «ως μια ταπεινή πρόφαση προσφοράς στον τόπο και τους συνανθρώπους μας, σε μια στιγμή που η χώρα πλήττεται από τις καταστροφικές πυρκαγιές, επισημαίνοντας ότι με την αυριανή συναυλία «εισπράττουμε περισσότερα απ΄ όσα δίνουμε» και εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την αυριανή καλλιτεχνική του συνύπαρξη με το Μάριο Φραγκούλη ευχήθηκε αύριο το Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο να μετατραπεί σε βωμό τέχνης.


Ο Μάριος Φραγκούλης ευχαρίστησε το Δήμαρχο Αμαρουσίου για την πρωτοβουλία της συναυλίας και εξέφρασε την ικανοποίησή του που με αφορμή αυτή του δίνεται η δυνατότητα να συμπράξει καλλιτεχνικά για πρώτη φορά με το Μίμη Πλέσσα, έναν αγαπημένο συνθέτη που έχει ταυτίσει το όνομά του με την Ελλάδα. «΄Οταν ακούς Μίμη Πλέσσα, ακούς Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά ο Μ. Φραγκούλης.
Ο Μ. Φραγκούλης ευχήθηκε να γίνει άμεσα η αναδάσωση των καμένων περιοχών και να μη μείνει μόνο στα λόγια, γιατί όπως είπε οφείλουμε όλοι να προστατεύσουμε τις ζωές μας, τα παιδιά μας, το μέλλον μας.


Η Ελένη Πέτα, χαρακτήρισε ευχάριστη έκπληξη τη σύμπραξή της με το Μ. Πλέσσα και κάλεσε όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν στη συναυλία ανθρωπιάς και συμπαράστασης στους πληγέντες συνανθρώπους μας και να  συμβάλλουν ο καθένας με το δικό του τρόπο στην αντιμετώπιση του κινδύνου των πυρκαγιών.


Ο Γιώργος Περρής χαρακτήρισε καθήκον τη συμμετοχή του στη συναυλία, δίπλα στο μεγάλο δάσκαλο Μίμη Πλέσσα και κάλεσε όλους στη συναυλία «για να στείλουμε την αγάπη μας και την ενέργειά μας σ΄ όλους αυτούς τους συνανθρώπους μας που υποφέρουν».


Το εισιτήριο για τη συναυλία κοστίζει 20 ευρώ και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα προμηθευτούν από το Δημαρχείο Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 και Δημητρίου Μόσχα), και από ειδικά κιόσκια στην Πλατεία ΗΣΑΠ Αμαρουσίου και στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο.

Μετάβαση στο περιεχόμενο