Συνέντευξη του Δημάρχου Αμαρουσίου και Προέδρου του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας Γ. Πατούλη για την εβδομάδα δωρεάν προληπτικών εξετάσεων για τον καρκίνο του προστάτη.

Print Friendly, PDF & Email|download file .jpg 193 KB|


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ


Αθήνα, 10 Σεπτεμβρίου 2010.


Το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ο.Τ.Α., αστικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός με στόχο την ανάπτυξη προγραμμάτων ιατρικής πρόληψης δια μέσου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οργανώνει, από 20 έως και 25 Σεπτεμβρίου 2010, την Εβδομάδα Δωρεάν Προληπτικού Ελέγχου για τον Καρκίνο του Προστάτη, με την επιστημονική υποστήριξη της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας και σε συνεργασία με τον Όμιλο ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ.  


Η ενέργεια αυτή υλοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Προστάτη στις 15 Σεπτεμβρίου και απευθύνεται σε άνδρες ηλικίας 50-75 ετών, στους οποίους δίδεται η δυνατότητα να υποβληθούν δωρεάν στην προληπτική εξέταση μέτρησης του Ειδικού Προστατικού Αντιγόνου (PSA) στα διαγνωστικά κέντρα και τις κλινικές του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ σε Αττική και Θεσσαλονίκη, καθώς και σε συνεργαζόμενα κέντρα σε Πάτρα και Κρήτη.


Η σημαντική αυτή πρωτοβουλία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και ανταποκρίνεται στην ανάγκη για ενημέρωση, έλεγχο και έγκαιρη διάγνωση της νόσου. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ενημερωθούν με ένα τηλεφώνημα στο 210-99 75 555 για τη διαδικασία δωρεάν ελέγχου PSA, ο οποίος δεν απαιτεί προετοιμασία και γίνεται με μία απλή, ολιγόλεπτη αιμοληψία.


Η συγκεκριμένη μορφή καρκίνου συνιστά σήμερα το συχνότερο καρκίνο που διαγιγνώσκεται στους άνδρες άνω των 50 ετών, ενώ αποτελεί τη δεύτερη αιτία θανάτου από κακοήθεια μετά τον καρκίνο του πνεύμονα. Μόνο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι υπεύθυνος για το 9% των θανάτων από καρκίνο.


Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας αυτής, οργανώνεται Συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010 και ώρα 12.00 π.μ. στο Ινστιτούτο Παστέρ (Λ. Βασ. Σοφίας 127 – έναντι Πύργου Αθηνών). Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν ο Κος Γεώργιος Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας και ο Δρ.  Κωνσταντίνος Γ. Στραβοδήμος, Επίκουρος Καθηγητής Ουρολογίας και Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας, ενώ έχει προσκληθεί να παραβρεθεί στην εκδήλωση ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.


Παρακαλούμε για την αποστολή εκπροσώπων σας για τη δημοσιογραφική κάλυψη της εκδήλωσης.


Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε την πρόσκληση

Μετάβαση στο περιεχόμενο