Συνέντευξη Προέδρου Κ.Ε.Δ.Ε Γ. Πατούλη στο ρ/φ του Πρώτου Θέματος και στο δημοσιογράφο Γ. Πρετεντέρη

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: Έχω εκδηλώσει το ενδιαφέρον μου για την Αθήνα εδώ κι ενάμιση χρόνο κι αυτό δεν έχει αλλάξει

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης παραχώρησε σήμερα συνέντευξη στο ραδιόφωνο «Πρώτο Θέμα» και στο δημοσιογράφο Γ. Πρετεντέρη. Ακολουθεί το σχετικό απομαγνητοφωνημένο κείμενο: 

Γιάννης Πρετεντέρης: Πάμε στο κο Πατούλη ο οποίος πληροφορούμαι ότι θα δραστηριοποιηθεί στις δημοτικές εκλογές. Κύριε Πατούλη σχεδιάζετε να κατέβετε για περιφερειάρχης;

Γιώργος Πατούλης: Αυτό που έχω ξέρω είναι ότι έχω εκδηλώσει το ενδιαφέρον μου για την Αθήνα μέσα από τον Όμιλο Αθήνα Πρωτεύουσα Ξανά. Τον όμιλο τον ξεκινήσαμε εδώ και 1,5 χρόνο και συνεχίζουμε να δουλεύουμε πάνω σε αυτό με ενδιαφέρον.

Γιάννης Πρετεντέρης:  Θα κατεβείτε στην Αθήνα ή στην Περιφέρεια;

Γιώργος Πατούλης: Εμείς παραμένουμε πιστοί σε αυτό που έχουμε επιλέξει εδώ και 1,5 χρόνο.  Αθήνα. Όσοι αναφέρουν την περιφέρεια θα πρέπει να μας πουν με ποιον έχουν συνεννοηθεί και γράφουν τα διάφορα σενάρια. Αν υπάρχει τέτοια συνεννόηση να μας το μεταφέρουν και εμάς.

Είναι σίγουρο ότι αυτό που μας ενδιαφέρει εμάς είναι ότι η Αθήνα, η οποία ίσως είναι το μεγαλύτερο brand name  που υπάρχει στο χώρα μας σήμερα δυστυχώς έχει μια θολή εικόνα και η εικόνα αυτή θα πρέπει να βελτιωθεί. Θα πρέπει να διορθωθεί θα πρέπει να γίνει ακόμα καλύτερη. Η Αθήνα θα πρέπει να γίνει η ατμομηχανή ανάπτυξης της χώρας. Με αυτή την έννοια πιστεύουμε μέσα από την εμπειρία που έχουμε όλα αυτά τα χρόνια στον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης υπηρετώντας το δήμο Αμαρουσίου, ως Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Αντιπρόεδρος  στο Συμβούλιο Δήμων και Περιφερειών της Ευρώπης. Όλη αυτή την εμπειρία θα την αξιοποιήσουμε

Γιάννης Πρετεντέρης:  Άρα θα πάτε για την Αθήνα. Στη Δούρου γιατί επιτίθεστε; Έτσι νομίζω δημιουργήθηκε η αίσθηση ότι θα είστε υποψήφιος στην Περιφέρεια.

Γιώργος Πατούλης:   Κοιτάξτε η κ. Δούρου είναι περιφερειάρχης της μεγαλύτερης περιφέρειας της χώρας. Μέσα σε αυτή της περιφέρεια είναι και η Πρωτεύουσα  της Ελλάδος. Θα έλεγα ότι η κ. Δούρου δεν έχει πείσει ότι έχει τη δυνατότητα διοίκησης μιας τόσο μεγάλης θέσης. Και αυτό δεν ισχύει μόνο σήμερα. Σήμερα φάνηκε η αδυναμία λόγω των όσων έγιναν στο Μάτι, αλλά και στο παρελθόν της ασκήσαμε κριτική και για άλλες περιπτώσεις όπως τη Μάνδρα, τη διαχείριση των πόρων της Περιφέρειας δεν έχει να παρουσιάσει  κανένα αναπτυξιακό έργο, τα απορρίμματα και τη διαχείριση τους. Όλα αυτά σαφώς και τα έχουμε αναδείξει κατά καιρούς αλλά προφανώς στο μάτι του κυκλώνα έπεσε και τώρα Η κα Δούρου διαχειρίζεται τα περισσότερα χρήματα που διαχειρίζεται οποιαδήποτε περιφέρεια της χώρας, έχει το μεγαλύτερο πληθυσμό και αν θέλετε μέσα από τις δικές της αδυναμίες και τις δικές της πράξεις υποφέρουν πάρα πολλοί άνθρωποι

Γιάννης Πρετεντέρης:  Σας ευχαριστώ πολύ και κρατάω ότι παραμένει το ενδιαφέρον για την Αθήνα. Δεν έχει μεταφερθεί στην περιφέρεια.

Γιώργος Πατούλης: Δεν έφυγε και ποτέ το ενδιαφέρον από την Αθήνα. Εξάλλου σας λέω ότι τη δυνατότητα προσφοράς που έχει ο κάθε άνθρωπος θα πρέπει να τη δίνει την κατάλληλη στιγμή εκεί που πρέπει για να πάει η χώρα μπροστά.

  

Μετάβαση στο περιεχόμενο