Συνέντευξη τύπου για το Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου 2021

Print Friendly, PDF & Email

Θ. Αμπατζόγλου:   «Το Μαρούσι αναδεικνύεται σε υπερτοπικό κέντρο πολιτισμού»

Πρωτοπόροι της Ελληνικής μουσικής σκηνής, καταξιωμένοι καλλιτέχνες, αλλά και νέοι δημιουργοί πλαισιώνουν το Φεστιβάλ του Δήμου Αμαρουσίου 2021 και συντροφεύουν τα καλοκαιρινά βράδια μας με μοναδικές στιγμές αληθινής ψυχαγωγίας, στο Αίθριο Θέατρο (Λ. Κηφισίας 219), από την Πέμπτη 1 Ιουλίου έως τη Δευτέρα 19 Ιουλίου.

Τις 14 μοναδικές παραστάσεις που θα φιλοξενήσει το Φεστιβάλ του Δήμου Αμαρουσίου παρουσίασε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου και ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αμαρουσίου και υπεύθυνος του προγράμματος κ. Νίκος Πέππας στη Συνέντευξη Τύπου που διοργανώθηκε ενόψει της έναρξης του πολιτιστικού προγράμματος.

Την αυλαία του προγράμματος ανοίγει η πολυαγαπημένη στο κοινό Ελεωνόρα Ζουγανέλλη και ακολούθως τη σκυτάλη παίρνουν η θεατρική παράσταση με την Κατερίνα Διδασκάλου «Η πόρνη από πάνω», ο stand up κωμικός Λάμπρος Φισφής, ο αγαπημένος τραγουδοποιός Αλκίνοος Ιωαννίδης, η Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» με τραγούδια αφιερωμένα στα πιο αγαπημένα και γνωστά λαϊκά, αλλά και λυρικά τραγούδια του συνθέτη, οι καταξιωμένοι ΠΥΞ ΛΑΞ, το Δημοτικό Ωδείο Αμαρουσίου, ο κορυφαίος ερωτικός τραγουδιστής Γιάννης Πάριος, οι δύο εξαιρετικοί καλλιτέχνες Άλκηστης Πρωτοψάλτη και Μιχάλης Χατζηγιάννης,  η αγαπημένη  Ματούλα Ζαμάνη και η μοναδική Δήμητρα Γαλάνη.

Στο Φεστιβάλ του Δήμου Αμαρουσίου εμφανίζεται για πρώτη φορά το Φεστιβάλ νεολαίας νέων απόψεων και δημιουργικών ιδεών “ARTEMEIΣ festival 2021″,με τρεις παραστάσεις στις 17 , 18 και 19 Ιουλίου.

Του Φεστιβάλ θα προηγηθούν οι Μουσικές Βραδιές του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου,με τη συμμετοχή της κλασικής ορχήστρας Νέων σε αποσπάσματα Όπερας, της Ελληνικής Ορχήστρας Ποικίλης Μουσικής σε αξέχαστες μελωδίες και της Ορχήστρας Κιθαριστών, στις 11, 12 και 13 Ιουνίου αντίστοιχα.

Στη διάρκεια της παρουσίασης του προγράμματος του Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου 2021 ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου αφού αναφέρθηκε στις ιδιαίτερες δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες διοργανώθηκε το περσινό Φεστιβάλ εξαιτίας της πανδημίας, που ωστόσο έγινε πρότυπο για τη διοργάνωση αντίστοιχων εκδηλώσεων σε άλλους Δήμους, μεταξύ άλλων υπογράμμισε:

«Το φετινό καλοκαίρι ερχόμαστε να συντονιστούμε με το γενικότερο κλίμα αισιοδοξίας και να συνδυάσουμε αυτό που ονομάζεται κέφι, συναναστροφή, παρέα, κοινωνικότητα. Μέσα από το Φεστιβάλ σηματοδοτούμε ακριβώς αυτή τη διαδικασία. Με ένα σύνολο παραστάσεων που επιλέχτηκαν προσεκτικά μέσα από ενδιαφέρουσες παραστάσεις, φιλοξενούμε πολλούς και καταξιωμένους καλλιτέχνες του θεάτρου, της λαϊκής, της έντεχνης και της ροκ μουσικής σκηνής, με έμφαση στη συμμετοχή των νέων μας και ειδικότερα  των εκδηλώσεων της ΑΡΤΕΜΕΙΣ που ενσωματώνουμε στο πρόγραμμα. Θέλουμε αυτό το 20ημέρο του Ιουλίου να δώσουμε μια πραγματική όαση χαράς και πολιτιστικής δημιουργίας.

Το Μαρούσι, με ένα ιδιαίτερο Μητροπολιτικό χαρακτήρα και μ’ ένα ιδιαίτερο βάρος στον ΒΑ τομέα της Αττικής, σημαντικό επιχειρηματικό κέντρο, αναδεικνύεται με την εξωστρεφή πολιτική και την εξωστρεφή πολιτιστική πολιτική σε ένα υπερτοπικό κέντρο πολιτισμού.»

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑ κ. Νίκος Πέππας σημείωσε από την πλευρά του ότι μετά την επιτυχή διοργάνωση του περσινού Φεστιβάλ κάτω από πολύ ιδιαίτερες συνθήκες, φέτος τολμάμε ξανά με μεγαλύτερη αισιοδοξία και διοργανώνουμε το Φεστιβάλ του Δήμου μας, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα πρόληψης και προστασίας όπως ορίζονται από τον ΕΟΔΥ για την ασφάλεια των καλλιτεχνών και του κοινού. Σημαντικά ονόματα του θεάτρου και του ελληνικού πενταγράμμου θα μας κρατήσουν συντροφιά και θα ταξιδέψουν τους Μαρουσιώτες και τους επισκέπτες της πόλης.

Η πληρότητα –πρόσθεσε- θα είναι στο 50% σε ποσοστό προσέλευσης θεατών και ελπίζουμε σταδιακά να φθάσει στο 75%, ώστε να μπορέσουν περισσότεροι συμπολίτες μας να συμμετέχουν.

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πολιτισμού κ. Γιάννης Νικολαράκος και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ARTEMEIΣ Festival 2021, δημοσιογράφος,κ. Μανώλης Νταλούκας. Τη συνέντευξη τύπου τίμησε με την παρουσία του ο κωμικός Λάμπρος Φισφής, ενώ παρέστησαν επίσης τα μέλη του Δ.Σ. της ΚΕΔΑ Φανή Λέκκα και Θοδωρής Καστανάκης.

Προπώληση εισιτηρίων:

-Ηλεκτρονικά: ticketmaster, τηλ. 210-8938111
-Δημαρχείο Αμαρουσίου στο ισόγειο (Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), τηλ. 213-20.38.059. Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00 -14:00.

– Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού στο ισόγειο(Βασ. Σοφίας 85), τηλ. 210-80.56.314. Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00 -14:00.        

Έντυπο Φεστιβάλ

keda_fest21 3ptyxo out final

keda_fest21 3ptyxo in final           

      

       

Μετάβαση στο περιεχόμενο