Συνέδριο της ΚΕΔΕ στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου στην Κόνιτσα, με θέμα «Πολιτικές για την ισότιμη συμμετοχή των ορεινών Δήμων στην αναπτυξιακή ανασυγκρότηση της χώρας»

Print Friendly, PDF & Email

Συνέντευξη Τύπου του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη την Πέμπτη, 7 Σεπτεμβρίου στις 13.00 στα γραφεία της ΠΕΔ Ηπείρου στα Ιωάννινα, με αφορμή τη διεξαγωγή του Συνεδρίου

 

H ΚΕΔΕ, με την υποστήριξη της Επιτροπής Ορεινών Περιοχών διοργανώνει στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου στην Κόνιτσα, θεματικό Συνέδριο με θέμα «Πολιτικές για την ισότιμη συμμετοχή των ορεινών Δήμων στην αναπτυξιακή ανασυγκρότηση της χώρας».

Με αφορμή τη διεξαγωγή του Συνεδρίου, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου και ώρα 13.00 μ.μ. θα παραχωρήσει Συνέντευξη Τύπου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ΠΕΔ Ηπείρου στα Ιωάννινα.

Νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 12 το μεσημέρι ο κ. Πατούλης θα έχει συνάντηση εργασίας με τα μέλη του ΔΣ  καθώς και με Δημάρχους της ΠΕΔ Ηπείρου.

Στόχος του συνεδρίου αποτελεί η ενδελεχής εξέταση και αξιολόγηση των δημόσιων πολιτικών που σχεδιάζουν και εφαρμόζουν τα υπουργεία και γενικότερα οι δημόσιοι φορείς αλλά και η διατύπωση προτάσεων για την βελτίωση των πολιτικών αυτών και την εισαγωγή θετικών διακρίσεων υπέρ των ορεινών περιοχών της Ελλάδας.

Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να γίνει ανταλλαγή απόψεων, με σκοπό τον προσδιορισμό λύσεων και πολιτικών διαχείρισης, υπέρ των ορεινών περιοχών.

Με αφορμή τη διεξαγωγή του Συνεδρίου σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης επισημαίνει τα εξής:

«Οι Ορεινοί Δήμοι αποτελούν ένα νευραλγικό κομμάτι της ελληνικής περιφέρειας. Στο πλαίσιο αυτό η πολιτεία οφείλει να αντιμετωπίσει τα σημαντικά προβλήματα που υπάρχουν σε αυτές τις περιοχές και να δρομολογήσει πολιτικές με αναπτυξιακό πρόσημο.

Στόχος του Συνεδρίου είναι να διεξαχθεί ένας γόνιμος διάλογος με όλους τους αρμόδιους φορείς προκειμένου οι πολίτες που κατοικούν σε αυτές τις περιοχές να απολαμβάνουν το ίδιο επίπεδο υπηρεσιών με τους πολίτες των υπόλοιπων Δήμων της Χώρας».

Μεταξύ των θεματικών ενοτήτων που θα συζητηθούν στο Συνέδριο της Κόνιτσας είναι οι εξής:

  1. Θεσμικές και οργανωτικές προτεραιότητες για την αποτελεσματική λειτουργία των Δήμων
  2. Αποκεντρωμένη λειτουργία υπηρεσιών ως παράγοντας ανάσχεσης της εσωτερικής μετανάστευσης

Ζητήματα οικονομικής βιωσιμότητας των Ορεινών Δήμων, ΕΣΠΑ-Αναπτυξιακά Προγράμματα.

Μετάβαση στο περιεχόμενο