Συνεχίζονται οι διαδικασίες για την κατασκευή και λειτουργία δύο υπόγειων χώρων στάθμευσης στο Μαρούσι

Print Friendly, PDF & Email


Ο χώρος στη Β. Σοφίας ( πρώην ΙΓΕ), όπου προγραμματίζεται η κατασκευή και λειτουργία του ενός από τα δύο υπόγεια πάρκινγκ στην πόλη.
|download file .jpg 102 KB|


Συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς οι διαδικασίες για την κατασκευή και λειτουργία δύο υπόγειων χώρων στάθμευσης στο Μαρούσι.


Μετά την έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο της 15ης Ιουλίου 2010, της πρώτης φάσης του έργου «Υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου στην προσυμβατική διαδικασία επιλογής για τη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) για την κατασκευή και λειτουργία δύο υπόγειων χώρων στάθμευσης στο Μαρούσι», που αφορούσε  τη μελέτη του χρηματοοικονομικού συμβούλου για τη σύνταξη του επιχειρηματικού σχεδίου για την επένδυση μέσω ΣΔΙΤ, η μελέτη εισήλθε στη δεύτερη φάση.


Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, έγινε η παρουσίαση του παραδοτέου τμήματος της Β’ φάσης της μελέτης του χρηματοοικονομικού συμβούλου για τη σύνταξη του επιχειρηματικού σχεδίου για την επένδυση μέσω ΣΔΙΤ, που αφορά στα τεύχη δημοπράτησης, στην προσέλκυση επενδυτών, καθώς και στην υποστήριξη του Δήμου έως την υπογραφή της σύμβασης με τον επενδυτή. Οι υπηρεσίες του χρηματοοικονομικού συμβούλου χρηματοδοτούνται από τις οριζόντιες δράσεις του ΘΗΣΕΑ.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης στην τοποθέτησή του, τόνισε και πάλι την σημασία αυτών των δύο μεγάλων έργων, τα οποία είναι προτεραιότητες της διοίκησης για την αντιμετώπιση του χρόνιου ζητήματος δημιουργίας χώρων στάθμευσης στο Μαρούσι.


«Με τα δύο αυτά έργα, το ένα στο οικόπεδο στην Β. Σοφίας (πρώην ΙΓΕ) και το άλλο στην περιοχή του Αγίου Θωμά, δίνουμε λύσεις σε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη, αυτό των χώρων στάθμευσης.Η κατασκευή των δύο αυτών υπόγειων χώρων στάθμευσης, θα μας ανακουφίσει σημαντικά το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης. Κι έχουμε ως στόχο τη κατασκευή κι ενός ακόμη 4όροφου υπόγειου χώρου στάθμευσης στον χώρο του γυμναστηρίου του Σπύρου Λούη, μαζί με τη δημιουργία σύγχρονων αθλητικών εγκαταστάσεων εκεί.Προς αυτή την κατεύθυνση, στην αναβάθμιση του επιπέδου ποιότητας ζωής των κατοίκων, είναι όλες οι παρεμβάσεις που κάνουμε, όπως η αποκυβολιθοποίηση των δρόμων του Κέντρου του Αμαρουσίου, η δημιουργία της Διαδημοτικής Συγκοινωνίας, η Βιοκλιματική Ανάπλαση του Κέντρου, και η μελέτη για την ελεγχόμενη στάθμευση.Στόχος μας είναι να καταστήσουμε το κέντρο της πόλης μας ξανά λειτουργικό, ανθρώπινο και προσβάσιμο».


Μετάβαση στο περιεχόμενο