Συνεχίζεται στο Δήμο Αμαρουσίου το Παιδιατρικό Πρόγραμμα Πρόληψης Αναπτυξιακών Διαταραχών

Print Friendly, PDF & Email


Το τεστ ανίχνευσης Αναπτυξιακών Διαταραχών σε βρέφη και νήπια ηλικίας 2 μηνών έως 5 χρονών, είναι ένα εξειδικευμένο και αναγνωρισμένο παγκοσμίως τεστ, το οποίο βασίζεται σε ερωτήσεις στον γονέα σχετικές με τις δεξιότητες του παιδιού και στην κλινική παρατήρηση των δεξιοτήτων του παιδιού σε κατασκευές κύβων ή σχήματων ανάλογα με την ηλικία του.
|download file .jpg 129 KB| 


 


Για νέες δηλώσεις συμμετοχής των δημοτών: τηλ. 210 – 8067888 


Με επιτυχία συνεχίζεται στο Δήμο Αμαρουσίου το τεστ ανίχνευσης Αναπτυξιακών Διαταραχών σε βρέφη και νήπια, ηλικίας από 2 μηνών έως 5 χρονών, από εξειδικευμένο προσωπικό της Α’ Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.


Πρόκειται για το τεστ DENVER II Developmental Screening Test, ένα εξειδικευμένο και αναγνωρισμένο παγκοσμίως τεστ, το οποίο βασίζεται σε ερωτήσεις στον γονέα σχετικές με τις δεξιότητες του παιδιού, στην κλινική παρατήρηση των δεξιοτήτων του παιδιού σε κατασκευές κύβων ή σχημάτων ανάλογα με την ηλικία του.


Ο Δήμος Αμαρουσίου υλοποιεί το σημαντικό αυτό πρόγραμμα πρόληψης των αναπτυξιακών διαταραχών των παιδιών, σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, στο πλαίσιο μιας στοχευμένης κοινωνικής πολιτικής, στο επίκεντρο της οποίας είναι η πρόληψη και προαγωγή της υγείας των πολιτών.


Ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης εκφράζει την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση των δημοτών στο σημαντικό αυτό πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου στα παιδιά και καλεί όλους τους γονείς παιδιών από  2 μηνών έως 5 χρονών να δηλώσουν τη συμμετοχή τους άμεσα στο πρόγραμμα αυτό, το οποίο προβλέπεται να ολοκληρωθεί τον Απρίλιο


Τα τεστ πραγματοποιούνται στο κτήριο του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας (Θεμιστοκλέους 3, Μαρούσι), κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού στο τηλέφωνο: 210 80.67.888.
 


 


Μετάβαση στο περιεχόμενο