Συνεχίζεται ο ανοικτός διάλογος με τους δημότες στις γειτονιές της πόλης.Συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου με τους κατοίκους του Σωρού

Print Friendly, PDF & Email


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης παρουσιάζει στους κατοίκους του Σωρού τα έργα που έχουν υλοποιηθεί και κυρίως εκείνα που πρόκειται να υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα, παρουσία του Πατέρα Νικόλαου και του Προέδρου του Εξωραϊστικού και Εκπολιτιστικού Συλλόγου « ʼγιος Ελεύθεριος» κ. Αθ. Νησιώτη.
|download file .jpg 118 KB|


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης κοντά στου κατοίκους του Σωρού.
|download file .jpg 110 KB|


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, παρουσία μελών της διοίκησης, σε ανοικτό διάλογο με τους κατοίκους τους Σωρού για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη γειτονιά τους.
|download file .jpg 83 KB|
  
Η  πλατεία στη συμβολή των οδών Ομήρου και Αγίου Ελευθερίου ονομάστηκε πλατεία «Κωνσταντίνου Καββαδά» στη μνήμη του Μαρουσιώτη, που έπεσε εν ώρα υπηρεσίας με το C 130 στο όρος Όρθυς.
|download file .jpg 137 KB|


Γ. Πατούλης: Έχουμε βάλει τον πήχη ψηλά, τα επόμενα 2- 3 χρόνια ο Σωρός θα είναι η ομορφότερη γειτονιά της πόλης.


Τα έργα που έχουν υλοποιηθεί στη γειτονιά του Σωρού, αλλά κυρίως εκείνα που έχουν προγραμματισθεί να υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα παρουσίασε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης κατά τη συνάντησή του με τους κατοίκους της περιοχής, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου, στις 15 Μαρτίου 2010.


Σε μία ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα, παρά το κρύο απόγευμα της Δευτέρας, οι κάτοικοι του Σωρού ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και είχαν την ευκαιρία να θέσουν αυτοπροσώπως τα προβλήματα της καθημερινότητας που αντιμετωπίζουν στη γειτονιά τους και να έχουν από τον κ. Δήμαρχο τις απαντήσεις για τις πρωτοβουλίες που πρόκειται να αναληφθούν για την επίλυσή τους.


Καλωσορίζοντας τον κ. Δήμαρχο, τόσο ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου, πατέρας Νικόλαος, όσο και ο Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου «Ο ʼγιος Ελευθέριος» κ. Αθανάσιος Νησιώτης ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο για το έργο που έχει υλοποιηθεί στην περιοχή τους, τονίζοντας ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια η περιοχή είχε εγκαταλειφθεί,    εκφράζοντας παράλληλα την πίστη τους ότι το έργο θα συνεχισθεί, καθώς έχουν διαπιστώσει ότι οι δεσμεύσεις του κ. Δημάρχου γίνονται πράξη.


Ειδικότερα, ο Πατέρας Νικόλαος απευθυνόμενος στον κ. Πατούλη υπογράμμισε:
«Πριν τέσσερα χρόνια το Ανατολικό Μαρούσι ήταν η «Ρουάντα» του Αμαρουσίου. Εσείς ήλθατε θέσατε τα θεμέλια, τα προχωρήσατε, και πιστεύουμε ότι θα τα ολοκληρώσετε».


Θέλω να σας ευχαριστήσω εκ βάθους καρδιάς, πρόσθεσε ο Πατέρας Νικόλαος, τόσο προσωπικά όσο και εκ μέρους της ενορίας του Αγίου Ελευθερίου «γιατί μας δώσατε εκείνα που οι άλλοι μας έταξαν και δεν μας τα έδωσαν ποτέ και για τη διάθεση σας να κάνετε έργο.


 Επίσης θέλω να σας ευχαριστήσω δημοσίως που εγκρίνατε την ανακαίνιση του Ναού μας.»


Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Νησιώτης μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «η αντιμετώπιση που έχουμε από τον κ. Γιώργο Πατούλη είναι τελείως διαφορετική από την αντιμετώπιση που είχαμε στο παρελθόν.»


Είναι ο άνθρωπος συμπλήρωσε «που έχει ξεκινήσει και κάνει έργα στην περιοχή μας, η οποία ήταν εγκαταλελειμμένη πάρα πολλά χρόνια.


Όσα έργα και να γίνουν πάντα θα είναι λίγα με αυτά που πρέπει να γίνουν, περιμένουμε τη συνέχεια.»


Στον χαιρετισμό του ο κ. Δήμαρχος αναφέρθηκε σε μία σειρά από έργα που έχουν υλοποιηθεί στην περιοχή και σε πολλά περισσότερα έργα που έχουν προγραμματισθεί και θα εξελιχθούν το επόμενο διάστημα.


Πάνω από όλα σημείωσε ο κ. Πατούλης «χρειάζονται σχεδιασμοί, μελέτες, απορρόφηση κονδυλίων, που δυστυχώς τα τελευταία χρόνια δεν υπήρχαν, ενώ υπήρχε μια σειρά από προβλήματα που ζητούσαν λύσεις. Το γεγονός αυτό μας υποχρέωσε να ξεκινήσουμε πολλά πράγματα μαζί και όλα να συγκλίνουν στη βελτίωση της γειτονιάς.


ʼλλα προχώρησαν γρήγορα και άλλα λίγο αργότερα, ενώ άλλα έχουν προγραμματισθεί να γίνουν το επόμενο διάστημα».


«Έχομε βάλει τον πήχη ψηλά και θεωρώ ότι στα επόμενα 2- 3 χρόνια ο Σωρός θα είναι η ομορφότερη γειτονιά του Αμαρουσίου για τα τόσα χρόνια που υπέμειναν οι κάτοικοι του» τόνισε ο κ. Πατούλης.


Αναφορικά με τα έργα που γίνονται στο Σωρό ο κ. Δήμαρχος αναφέρθηκε εκτός από τις ασφαλτοστρώσεις και τις διανοίξεις δρόμων που έχουν ήδη γίνει στη περιοχή, και στο δίκτυο αποχέτευσης, τονίζοντας ότι «κανένα σπιτικό στο Μαρούσι μέχρι το τέλος του χρόνου δεν θα είναι χωρίς αποχέτευση.


Όσον αφορά τα όμβρια ύδατα, οι μελέτες για το Σωρό και την Κοκκινιά βρίσκονται στην ολοκλήρωση τους, οπότε με την ένταξή τους στα περιφερειακά προγράμματα θα μπορέσουν πολύ άμεσα να ξεκινήσουν τα έργα για τα όμβρια ύδατα.


Επίσης με παρέμβαση της διοίκησης ξεκίνησε η λειτουργία ενός Πρότυπου Βρεφονηπιακού Σταθμού στην περιοχή, ενώ σε χώρο που βρίσκεται προς απαλλοτρίωση σχεδιάζεται να κατασκευασθεί ένας νέος Βρεφονηπιακός Σταθμός, προκείμενου να εξυπηρετήσει την  περιοχή που είναι πυκνοδομημένη.


Στο θέμα του κυκλοφοριακού, οι κυκλοφοριακές μελέτες έχουν ολοκληρωθεί και απομένει σε συνεργασία με την Κοκκινιά να γίνουν οι μονοδρομήσεις και οι παρεμβάσεις πάνω σε συγκεκριμένα σημεία.


Παράλληλα, πολύ σύντομα θα αλλάξει ο φωτισμός στη γειτονιά του Σωρού με λαμπτήρες υψηλής ισχύος και χαμηλής ενέργειας, ώστε να υπάρχει περισσότερο φως και ασφάλεια στους πολίτες.


Σχετικά με την ασφάλεια, σύντομα μετά από πίεση της διοίκησης προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, 60 αστυνομικοί της γειτονιάς θα αναλάβουν καθήκοντα που μαζί με τους Δημοτικούς Αστυνόμους θα παρέχουν περισσότερη ασφάλεια στη γειτονιά. 


Για το θέμα της μετεγκατάστασης των εξωτερικών συνεργείων, έχει υπογραφεί από το προηγούμενο Φθινόπωρο με την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου σχετική προγραμματική σύμβαση, της οποίας η υλοποίηση καθυστέρησε λόγω της ανάληψης νέου προέδρου και Δ.Σ. της ΚΕΔ.


Επίσης, με την αναθεώρηση των χρήσεων γης, διαφυλάχθηκε η περιοχή από τη διάθεση που υπάρχει για υπερτοπική χρήση και δόθηκε ποιότητα στην αμιγή κατοικία.


Ο κ. Πατούλης προανήγγειλε το νέο όραμα της διοίκησης για το οποίο οι μελέτες είναι έτοιμες και αφορούν πεζοδρομήσεις και δημιουργία πράσινων διαδρομών στις οδούς Παραδείσου, Σωρού και Κυπριών Αγωνιστών.


Σύντομα το νέο όραμα  θα παρουσιασθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και στη συνέχεια θα μπει σε δημόσια διαβούλευση με τους κατοίκους, καθώς η διοίκηση θεωρεί απαραίτητη τη συμμετοχή και την άποψη των κατοίκων για τις επόμενες ενέργειες.            
                       
Στο πλαίσιο της συνάντησης του Δημάρχου με τους κατοίκους του Σωρού, η ανακαινισμένη λιτή πλατεία, στη συμβολή των οδών Ομήρου και Αγίου Ελευθερίου, ονομάσθηκε πλατεία «Κωνσταντίνου Καββαδά» σε ένδειξη τιμής και μνήμης στο Μαρουσιώτη, που έπεσε υπηρετώντας την πατρίδα με το C130 στο όρος Όρθυς, στις 5 Φεβρουαρίου 1991.     
                    
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μ. Μαραγκάκης, οι Αντιδήμαρχοι  Ρ. Χαλιώτη, Γ. Ιατρίδης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Σπ. Σταθούλης, Γ. Ζήκος, Ιωάν. Πουλόπουλος, Ν. Γαρδέλης, Αντ. Παρτσινέβελος, Ν. Πέππας Κ. Αντωνόπουλος, Δ. Καμπούκος, Αθ. Βελής,  Ελ. Λέκκα.
 


 


Μετάβαση στο περιεχόμενο