Συνεχίζεται η δημόσια διαβούλευση για την κυκλοφοριακή μελέτη της οδού Βύρωνος

Print Friendly, PDF & Email


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με τον Δήμαρχο Πεύκης Γ. Θεοδωρακόπουλο και τον Αντιδήμαρχο Μ. Κυδωνάκη, τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Συγκοινωνίας και Κυκλοφορίας Δήμου Αμαρουσίου Γ. Ζήκο και τον υπεύθυνο Κυκλοφορίας Κ. Παπακωνσταντίνου, κατά τη συνάντηση στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, όπου εξετάστηκε η πορεία της δημόσιας διαβούλευσης για την κυκλοφοριακή μελέτη της οδού Βύρωνος.
|download file .jpg 91KB|
Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, συνάντηση του Δημάρχου κ. Γιώργου Πατούλη με τον Δήμαρχο Πεύκης Γ. Θεοδωρακόπουλο, με στόχο να διαπιστωθεί η πορεία της δημόσιας διαβούλευσης που βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά την κυκλοφοριακή μελέτη για την οδό Βύρωνος.
Η συνάντηση που έγινε παρουσία του Αντιδημάρχου Πεύκης Μ. Κυδωνάκη, του Προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Συγκοινωνίας και Κυκλοφορίας Δήμου Αμαρουσίου Γ. Ζήκου και του καθηγητή του Πανεπιστημίου Πάτρας Ε. Ματσούκη, ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να καταγραφούν οι απόψεις και οι παρατηρήσεις που έχουν εκφράσει οι πολίτες προς τους δύο Δημάρχους και μέσα από τις ιστοσελίδες των δύο Δήμων όπου έχει αναρτηθεί η μελέτη.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 19 Απριλίου 2010, στις 6.30 το απόγευμα, στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης (Χρυσ. Σμύρνης & Ρ. Φεραίου), ειδική ενημερωτική εκδήλωση για τους κατοίκους, σχετικά με τη μελέτη της Βύρωνος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η προσπάθεια κοινής διευθέτησης του προβλήματος της οδού Βύρωνος ξεκίνησε από το 2007, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, στην οποία ανταποκρίθηκε άμεσα ο Δήμαρχος Πεύκης.
Στην κατεύθυνση αυτή, το προηγούμενο καλοκαίρι ύστερα από κοινή ανάθεση των Δήμων Αμαρουσίου και Πεύκης, εκπονήθηκε από το Πανεπιστήμιο Πατρών κυκλοφοριακή μελέτη η οποία και παρουσιάστηκε στους κατοίκους του Αμαρουσίου σε ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο, στις 3              Φεβρουαρίου 2010. Γεγονός που σηματοδότησε και την έναρξη της δημόσιας διαβούλευσης και οδήγησε στη σημερινή συνάντηση.
Στο τέλος, αφού ολοκληρωθεί η ενημέρωση εκ νέου των κατοίκων του Αμαρουσίου και της Πεύκης, θα υπάρξει εισήγηση του μελετητή κ. Ματσούκη και κατόπιν θα γίνουν σε σύντομο χρονικό διάστημα οι απαραίτητες ενέργειες για την εφαρμογή της λύσης στην οποία θα έχουν συμφωνήσει οι κάτοικοι των δύο Δήμων.

Μετάβαση στο περιεχόμενο