Συνεχίζεται η δημόσια διαβούλευση για τη Βύρωνος. Να ανοίξει από τους όμορους Δήμους κάθε δρόμος που διευκολύνει τη διαδημοτική κυκλοφορία και έχει κλείσει με αυθαίρετες αποφάσεις και χωρίς προηγούμενη κυκλοφοριακή μελέτη, απαίτησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & Email


Από αριστερά ο Αντιδήμαρχος Αμαρουσίου κ. Δ.Καρλαύτης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Θ.Βελής και Γ.Πουλόπουλος, η Αντιδήμαρχος Αμαρουσίου κα. Ρ.Χαλιώτη, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ν.Γαρδέλης και η πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πεύκης κα. Γ.Κωνσταντίνου.
|download file .jpg 121 KB|


Ο Αντιδήμαρχος Πεύκης κ. Μ.Κυδωνάκης, ο Δήμαρχος Πεύκης κ. Γ.Θεοδωρακόπουλος, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Συγκοινωνίας & Κυκλοφορίας Αμαρουσίου κ. Γ.Ζήκος, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ.Πατούλης και ο μελετητής καθηγητής κ. Ε.Ματσούκης.
|download file .jpg 117 KB|
 


 


Πραγματοποιήθηκε στις αρχές της εβδομάδος στο Δημαρχείο Πεύκης, μια ακόμη ενημερωτική συνάντηση σχετικά με την κυκλοφοριακή μελέτη που αφορά την οδό Βύρωνος. Η συνάντηση αυτή αποτελεί συνέχεια ανάλογης εκδήλωσης που έγινε στο Μαρούσι πριν λίγες εβδομάδες.


Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η συζήτηση των προτάσεων που τέθηκαν από κατοίκους και φορείς των Δήμων Αμαρουσίου και Πεύκης, μέσα από τη δημόσια διαβούλευση που βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι προτάσεις αυτές τέθηκαν υπόψη των μελετητών και έγιναν αντικείμενο δημόσιου διαλόγου.


Από δημοτική παράταξη της Πεύκης τέθηκε το ζήτημα της παράτασης της διαδικασίας της δημόσιας διαβούλευσης, κάτι που βρήκε σύμφωνους και τους δύο Δήμους, όμως ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης τόνισε ότι η διαβούλευση αυτή δεν πρέπει να κρατήσει επ’ άπειρον, αλλά να λήξει σύντομα, προκειμένου να δρομολογηθούν και οι τελικές λύσεις.


Ο Δήμαρχος Ν. Ηρακλείου Σ. Γεωργόπουλος έστειλε μήνυμα στην εκδήλωση και ζήτησε να συμμετάσχει στη διαβούλευση αυτή και ο Δήμος του, αφού η Βύρωνος είναι ένας δρόμος που αφορά και την κυκλοφορία των κατοίκων του Δήμου του. Η συγκεκριμένη πρόταση έγινε αποδεκτή. Ο Γ. Πατούλης πρότεινε όποιες προτάσεις έχει να καταθέσει το Ηράκλειο, να τις θέσει υπόψη του μελετητή, ώστε να ληφθούν υπόψη στην κατάρτιση της τελικής πρότασης για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Τόνισε όμως ότι χρειάζεται, προκειμένου να διευκολυνθεί η κυκλοφορία, να ανοίξουν άμεσα όσοι δρόμοι διαδημοτικής σημασίας έχουν κλειστεί αυθαίρετα με μόνιμα εμπόδια, χωρίς νόμιμες αποφάσεις και χωρίς επιπλέον να έχει προηγηθεί κυκλοφοριακή μελέτη. Αυτή είναι μια πάγια θέση του Δήμου Αμαρουσίου, η οποία πρέπει να γίνει σεβαστή από τους όμορους Δήμους.


Στην παραπάνω εκδήλωση μετείχαν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης, ο Δήμαρχος Πεύκης κ. Γ. Θεοδωρακόπουλος, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Συγκοινωνίας και Κυκλοφορίας Αμαρουσίου κ. Γ. Ζήκος και ο Αντιδήμαρχος Πεύκης κ. Μ. Κυδωνάκης, και ο μελετητής καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Ε. Ματσούκης. Καθώς και δεκάδες κάτοικοι αλλά και εκπρόσωποι Εξωραϊστικών συλλόγων.
 


 


Μετάβαση στο περιεχόμενο