Συνεχίστηκε και σήμερα ο διάλογος με τους μαθητές των Λυκείων της πόλης μας

Print Friendly, PDF & Email


ο κ. Πατούλης μιλά στους μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ και της ΕΠΑΣ Αμαρουσίου.
|download file.jpg 81 KB|


Κατάμεστο ήταν το αμφιθέατρο των σχολών από μαθητές που ήθελαν να θέσουν τα προβλήματά τους στον Δήμαρχο Αμαρουσίου.
|download file .jpg 116KB|


o κ. Πατούλης και ο κ. Καρλαύτης με μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ
|download file .jpg 115KB|


ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης με τον πρόεδρο της επιτροπής Παιδείας κ. Δ. Καρλαύτη, την πρόεδρο της Σχολικής επιτροπής κ. Μ. Βογιατζόγλου και τους διευθυντές του 2ου ΕΠΑΛ κ. Αρ. Αδαμόπουλο, της ΕΠΑΣ κ. Μ. Ασλάνη και του 3ου ΣΕΚ κ. Β. Αρώνη και το διδακτικό προσωπικό των σχολείων.
|download file .jpg 96KB|


Το 2ο ΕΠΑΛ και την ΕΠΑΣ, που βρίσκονται στο Κτήμα Μακρηκώστα, στο Ψαλίδι, επισκέφτηκε σήμερα ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης, στο πλαίσιο του ανοιχτού διαλόγου με τη νέα γενιά της πόλης μας, ο οποίος διεξάγεται με σκοπό τη διαμόρφωση του νέου στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης του Αμαρουσίου για την επόμενη δεκαετία.


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι μαθητές δεν περιορίστηκαν μόνο σε ερωτήσεις που είχαν να κάνουν με τα προβλήματα των κτηριακών εγκαταστάσεων και τις τεχνικές υποδομές των σχολικών μονάδων, αλλά επεκτάθηκαν και σε γενικότερα ζητήματα της Παιδείας και πως μπορούν αυτά να αντιμετωπιστούν.


Ο κ. Δήμαρχος τόνισε ότι η απάντηση στα προβλήματα της Παιδείας και της Εκπαίδευσης είναι η αύξηση της χρηματοδότησης για την Παιδεία και η καλύτερη αξιοποίηση των οικονομικών πόρων.
«Οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί κάνουν καλά τη δουλειά τους, αλλά δεν έχουν την ανάλογη στήριξη του Κράτους. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να νομοθετήσει, αλλά μόνο να εφαρμόσει τους νόμους. Ως Δήμος, μέσω της Κοινωφελούς Επιχείρησης Αλληλεγγύης & Πρόληψης, υλοποιούμε από το 2008 το πρόγραμμα δωρεάν φοίτησης  σε φροντιστήρια ξένων γλωσσών και Μέσης Εκπαίδευσης της πόλης μας για μαθητές που αντιμετωπίζουν κοινωνικές και οικονομικές δυσκολίες, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να καλύψουν μέρος των εκπαιδευτικών τους αναγκών».


Σε ό,τι αφορά στα προβλήματα τεχνικών υποδομών, ο κ. Πατούλης ανέφερε ότι η Σχολική Επιτροπή θα αναλάβει να καταγράψει και να καλύψει όσες ελλείψεις υπάρχουν, ενώ η Πολεοδομία θα εξετάσει τη δυνατότητα να μεταφερθεί το κυλικείο σε άλλο χώρο από τον σημερινό.


Από την πλευρά τους, τόσο ο Διευθυντής του 2ου ΕΠΑΛ κ. Αρ. Αδαμόπουλος όσο και ο Διευθυντής της ΕΠΑΣ κ. Μ. Ασλάνης εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την επίσκεψη του κ. Δημάρχου, ενώ τόνισαν ότι ο Δήμος Αμαρουσίου βρίσκεται πάντα στο πλευρό τους και τους παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια για την επίλυση των προβλημάτων των σχολείων τους, που στεγάζονται σε ένα κτηριακό συγκρότημα 40ετίας. 


Τον κ. Πατούλη συνόδευαν ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου, αντιδήμαρχος κ. Δ. Καρλαύτης, ο πρόεδρος του ΤΟΣΥΝ κ. Θ. Βλαχοπιώτης και η πρόεδρος της Σχολικής επιτροπής κ. Μ. Βογιατζόγλου.Μετάβαση στο περιεχόμενο