Συνέχιση των κινητοποιήσεων για το ζήτημα των συμβασιούχων αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου, μετά από εισήγηση της Δημοτικής Αρχής

Print Friendly, PDF & Email


|download file .jpg 94Kb|

Γ. Πατούλης: Ενωμένοι συνεχίζουμε το δύσκολο δρόμο της δικαίωσης.

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων για το ζήτημα των συμβασιούχων του Δήμου  Αμαρουσίου αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο κατά πλειοψηφία μετά από εισήγηση του Δημάρχου κ. Γιώργου Πατούλη, στην εκτός ημερησίας συζήτηση για το θέμα αυτό.

Ειδικότερα, συμμετοχή στην 4ώρη στάση εργασίας που έχει προκηρύξει το Σωματείο Εργαζομένων την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011 από τις 07:30π.μ. έως τις 11:30π.μ. ψήφισαν ο συνδυασμός της πλειοψηφίας «Μαρούσι Ανθρώπινη Πόλη» και οι συνδυασμοί της ελάσσονος μειοψηφίας «Λαϊκή Συσπείρωση», «Κόντρα στο Καιρό» και «Εκτός των Τειχών».

Παράλληλα αποφάσισε, με τη συμμετοχή μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, των Προέδρων των Σωματείων Εργαζομένων, των εργαζόμενων και με επικεφαλής τη Δημοτική Αρχή, την επίδοση στον Υπουργό Εσωτερικών του ψηφίσματος που είχε εισηγηθεί η Διοίκηση και είχε αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο σε προηγούμενη συνεδρίασή του.

Με το ψήφισμα το Δημοτικό Συμβούλιο ζητεί από τον Υπουργό Εσωτερικών την ανανέωση για ένα ακόμη χρόνο όλων των συμβάσεων των εργαζομένων στο Δήμο Αμαρουσίου, να υπάρξει μεταβατικό στάδιο για τις προγραμματικές συμβάσεις, καθώς και αυξημένη μοριοδότηση της εμπειρίας, του χρόνου απασχόλησης και της εντοπιότητας όλων όσων εργάζονταν μέχρι σήμερα με καθεστώς συμβάσεων, όταν θα συμμετάσχουν σε μελλοντικές προκηρύξεις πρόσληψης προσωπικού.

Για ακόμη μία φορά αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων ο συνδυασμός της μείζονος μειοψηφίας «Μαρούσι Επιστροφή στο Μέλλον» με επικεφαλής τον Η. Γιαννάκακο και ο συνδυασμός «Για ένα Νέο Μαρούσι» του Δ. Κλαπάκη.

Η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας εισηγήθηκε αρχικά ως ψήφισμα στο Δημοτικό Συμβούλιο την ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων, η οποία μεταξύ άλλων στρεφόταν κατά του Προγράμματος «Καλλικράτης», το οποίο ωστόσο είχε υπερψηφίσει σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Από τη θέση αυτή όμως, ο συνδυασμός του Η. Γιαννακάκου υπαναχώρησε, όταν ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης κάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο και  όλες τις δημοτικές παρατάξεις να υπερψηφίσουν την ανακοίνωση του Σωματείου και το ψήφισμα να επιδοθεί στον Υπουργό Εσωτερικών.

Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης επανέλαβε ότι η Κεντρική Εξουσία  και οι εκπρόσωποί της οφείλουν στο Μαρούσι αντισταθμιστικά ωφελήματα, τα οποία πρέπει επιτέλους να αποδώσουν. «Η κυβέρνηση θα πρέπει να καταλάβει ότι δεν θεραπεύει την ασθένεια, αλλά τον ασθενή με την ασθένεια και να ενσκήψει με ενδιαφέρον στην ιδιαίτερη κατάσταση του Δήμου Αμαρουσίου  που γνωρίζουμε πολύ καλά από ποια εποχή έρχεται. Μέσα από πολιτικές αποφάσεις ο νόμος πρέπει να αλλάξει με άλλο νόμο.

Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα που ξεκινήσαμε για τους συμβασιούχους μας μέσα από μία διαδικασία πίεσης, παρά την μικροψυχία ολίγων.

Ενωμένοι συνεχίζουμε το δύσκολο δρόμο της δικαίωσης. Μακριά από κόμματα και χρώματα, βάζοντας πρώτα και πάνω απ’ όλα το συμφέρον της πόλης και των εργαζομένων».

Μετάβαση στο περιεχόμενο