Συναυλία Βυζαντινής Μουσικής από το Δήμο Αμαρουσίου «Η οδός προς την Ανάσταση»

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης:Η συναυλία Βυζαντινής Μουσικής αποτελεί την πρώτη δράση μιας σειράς ενεργειών που πρόκειται σύντομα να υλοποιήσουμε με σκοπό την ανάδειξη της πολιτιστικής μας παράδοσης και κληρονομιάς
download _.jpg file 555 KBdownload _.jpg file 622 KB


Με μεγάλη επιτυχία, σε κλίμα κατάνυξης και μυσταγωγίας, παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη, της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ειρήνης-Μαρίας Χαλιώτη, της Προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού κ. Γλυκερίας Μοστρού και του Προέδρου του Πνευματικού Κέντρου κ. Ιωάννη Βακαλόπουλου, πραγματοποιήθηκε στις 15 Απριλίου 2008, στο Πολιτιστικό Κέντρο «ΔΑΪΣ», η Συναυλία Βυζαντινής Μουσικής με θέμα «Η οδός προς την Ανάσταση», που οργάνωσε η Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αμαρουσίου.

Στη μοναδική αυτή συναυλία, οι θιασώτες της βυζαντινής μουσικής είχαν την ευκαιρία ν΄ απολαύσουν την ψαλτική τέχνη από το «Εργαστήρι Ψαλτικής» υπό τη διεύθυνση του καθηγητή Αθανασίου Παϊβανά σε μια εξαιρετική ερμηνεία από πρωτοψάλτες και λαμπαδαρίους ύμνων της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και της Μεγάλης Εβδομάδας.

Χαιρετίζοντας τη συναυλία ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι «η ανάδειξη και η έμπρακτη στήριξη όλων των μορφών πολιτιστικής έκφρασης αποτελούν βασικό στόχο του Δήμου Αμαρουσίου» και πρόσθεσε ότι «η ψαλτική τέχνη ως κομμάτι της εκκλησιαστικής βυζαντινής μουσικής είναι «ζωντανό» στοιχείο της ελληνικής παράδοσης και ταυτόχρονα σημαντικό μέσο λατρείας της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Αναδεικνύει το κοινό θρησκευτικό αίσθημα ιδαίτερα σε περιόδους όπως η Μεγάλη Τεσσαρακοστή και η Εβδομάδα των Παθών, όπου το κατανυκτικό πνεύμα των ημερών κάνει ιδιαίτερα αισθητή την ανάγκη συμμετοχής μας στην εκκλησιαστική ζωή. Η ισχυρή παρουσία του Δήμου μας σε εκδηλώσεις όπως η Συναυλία Βυζαντινής Μουσικής του Εργαστηρίου Ψαλτικής του κ. Παϊβανά, αποτελεί την πρώτη δράση μιας σειράς ενεργειών που πρόκειται σύντομα να υλοποιήσουμε με σκοπό την ανάδειξη της πολιτιστικής μας παράδοσης και κληρονομιάς».

Ο κ. Πατούλης συνεχάρη τον κ. Αθανάσιο Παϊβανά και όλα τα μέλη του Εργαστηρίου Ψαλτικής για τη μοναδική τους ερμηνεία ενώ εξήρε την πρωτοβουλία του Προέδρου του Πνευματικού Κέντρου κ. Ιωάννη Βακαλόπουλου για τη διοργάνωση αυτής της μοναδικής συναυλίας Βυζαντινής Μουσικής.

Μετάβαση στο περιεχόμενο