Συναυλία-αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας οργανώνει ο Δήμος Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email


 


Αφιερωμένη στη Μαρία Κάλλας είναι η συναυλία της σοπράνο Έλενας Κελεσίδου και του τενόρου Αντώνη Κορωναίου που διοργανώνει ο Δήμος Αμαρουσίου, την Τετάρτη, 3 Σεπτεμβρίου 2008 και ώρα 20:30, στο ανοιχτό θέατρο του Αμαλίειου Οικοτροφείου (Λ. Κηφισίας 219), στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Καλοκαιρινές Βραδιές Πολιτισμού 2008», υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του μεγάλου Έλληνα συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλου.

Τη διάσημη σοπράνο θα συνοδεύσει στο πιάνο η Αρμένια πιανίστα Anajit Ter-Tatcatyan. Συμμετέχει το φωνητικό σύνολο «Εν Φωναίς» (διδασκαλία Αλέξανδρος Στουπάκης) ενώ την οργανωτική επιμέλεια έχει η Βιβή Κοκκίνου.

Η Έλενα Κελεσίδου είναι μια από τις ανερχόμενες τραγουδίστριες του κλασικού ρεπερτορίου , μία λυρική τραγουδίστρια που έχει εισπράξει δίκαια το χειροκρότημα σε μεγάλα μουσικά θέατρα του εξωτερικού, ενώ τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται συχνά σε παραστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, όπως πρόσφατα στην «Τουραντότ» του Πουτσίνι, παράσταση που άνοιξε την αυλαία του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών.


Μαζί με τον τενόρο Αντώνη Κορωναίο θα ερμηνεύσουν γνωστές ʼριες και ντουέτι σε ένα πρόγραμμα ποιοτικά απολαυστικό απ την αρχή μέχρι το τέλος.

Μετάβαση στο περιεχόμενο