Συνάντηση του Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε. και Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, με τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Τ. Κουίκ

Print Friendly, PDF & Email

Η ενίσχυση της θεσμικής και οικονομικής αυτοτέλειας των Δήμων, στο επίκεντρο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ του Δημάρχου Αμαρουσίου και Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη, με τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, κ. Τέρενς Κουίκ. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν ζητήματα που απασχολούν τόσο το Δήμο Αμαρουσίου όσο και γενικότερα ζητήματα λειτουργίας των Δήμων.

Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τον εξορθολογισμό των οικονομικών της Αυτοδιοίκησης, αναλύθηκαν οι παθογένειες που δημιουργούν προβλήματα στην καθημερινή λειτουργία των Δήμων και αναζητήθηκαν τρόποι διόρθωσης αυτών, ώστε οι Δήμοι να ενισχυθούν ουσιαστικά.

Από πλευράς Δημάρχου Αμαρουσίου εκτέθηκε επίσης, το ζήτημα της ενίσχυσης της οικονομικής και θεσμικής αυτοτέλειας των Δήμων, ενώ ο κ. Υφυπουργός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις του Δήμου Αμαρουσίου σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και διαχείρισης του ζητήματος των αδεσπότων ζώων, βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών και του κοινωνικού έργου που επιτελείται. Δεσμεύτηκε ότι θα δράσει άμεσα για την επίλυση και τον συντονισμό των κυβερνητικών δράσεων, με σκοπό τη διόρθωση δυσλειτουργιών που ανακόπτουν την εύρυθμη λειτουργία των Δήμων, στο δύσκολο έργο που επιτελούν, ειδικά στις δύσκολες συνθήκες που διανύουμε.

Τέλος, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να παραμείνουν σε συνεχή επαφή και συνεργασία για την προώθηση και επίλυση περαιτέρω ζητημάτων λειτουργίας των Δήμων.

 

Σχετικά αρχείαΣυνάντηση του Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε. και Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, με τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Τ. Κουίκ_1

Μετάβαση στο περιεχόμενο