Συνάντηση του Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε και Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη με τον Σταύρο Θεοδωράκη για το μεταναστευτικό

Print Friendly, PDF & Email

Οι προσφυγικές – μεταναστευτικές ροές και ο πρωταγωνιστικός ρόλος της αυτοδιοίκησης στην αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε και Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη και του Επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη.

Ο Γ. Πατούλης υπογράμμισε ότι η αυτοδιοίκηση μόνη της έχει αναλάβει το μεγαλύτερο βάρος της διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών και μάλιστα χωρίς την ουσιαστική  βοήθεια της Κεντρικής Κυβέρνησης.

«Πρόκειται για ένα πρόβλημα για την αντιμετώπιση του οποίου δεν υπάρχει εθνικός σχεδιασμός. Υποχρέωση όλων των πολιτικών δυνάμεων είναι να συνεργαστούν προκειμένου να υπάρξει συνολικά ένα Εθνικό Σχέδιο αντιμετώπισης του προσφυγικού ζητήματος», σημείωσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Αναφερόμενος στις άμεσες λύσεις που απαιτούνται, τόνισε ότι θα πρέπει να δημιουργηθούν άμεσα Κέντρα Υποδοχής και φιλοξενίας των προσφύγων και να εξασφαλιστεί η γρήγορη μετακίνηση τους προς άλλες περιοχές της Ευρώπης.

Από την πλευρά του ο Επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε ότι «οι δήμαρχοι στα ακριτικά νησιά είναι ήρωες που προσπαθούν να υποκαταστήσουν την απουσία του κράτους, προσπαθούν για ένα αξεπέραστο μεγάλο πρόβλημα». 

 

Σχετικά αρχείαΣτιγμιότυπο από την συνάντηση του Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε και Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη με τον Σταύρο Θεοδωράκη για το μεταναστευτικό.

Μετάβαση στο περιεχόμενο