Συνάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλη με το Προεδρείο της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: «Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα. Ο τύπος στην επαρχία επιτελεί κοινωνικό ρόλο. Οφείλουμε να τον στηρίξουμε και να τον ενισχύσουμε προς όφελος των τοπικών κοινωνιών»

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης συναντήθηκε με το Προεδρείο της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου με αντικείμενο όλα τα θέματα που σχετίζονται με τη λειτουργία του Τύπου στην Περιφέρεια.

Κατά τη συνάντηση από την πλευρά της Ένωσης συμμετείχαν ο Πρόεδρος Α. Μουντάκης, ο Αντιπρόεδρος Σ. Μάτσης και ο νομικός σύμβουλος Φ. Πανταζής.

Τα μέλη του Προεδρείου της Ένωσης επισήμαναν στον κ. Πατούλη πως η ενίσχυση της συνεργασίας με την ΚΕΔΕ, ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που βιώνει η χώρα μας, θα ωφελήσει την Ελληνική Περιφέρεια και τις τοπικές κοινωνίες.

Παράλληλα του εξέθεσαν σειρά ζητημάτων που δυσχεραίνουν τη λειτουργία του περιφερειακού Τύπου, υπογραμμίζοντας πως με δεδομένη τη μεγάλη διείσδυση στις τοπικές κοινωνίες, είναι αναγκαία η περαιτέρω ενίσχυση του.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ εστίασε στη σημασία του ρόλου του Περιφερειακού Τύπου για την ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών αλλά και την ευαισθητοποίησή τους πάνω σε σοβαρά κοινωνικά ζητήματα και διατύπωσε τη βούληση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να στηρίξει τον τύπο στην Περιφέρεια, μέσα από μία εποικοδομητική συνεργασία.

Σε δηλώσεις του τόνισε τα εξής:

« Με τα μέλη του Προεδρείου της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου είχαμε μία ιδιαίτερη χρήσιμη συζήτηση σχετικά με τις προοπτικές και το μέλλον του περιφερειακού τύπου.

Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα. Ο τύπος στην επαρχία επιτελεί κοινωνικό ρόλο και αποτελεί τη φωνή των πολιτών που ζουν μακριά από τα αστικά κέντρα.

Είναι ανάγκη να τον στηρίξουμε και να τον ενισχύσουμε προς όφελος των τοπικών κοινωνιών αλλά και της Περιφέρειας που στη χώρα μας δυστυχώς ακόμα δεν αντιμετωπίζεται ισότιμα». 

 

Σχετικά αρχείαΣυνάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλη με το Προεδρείο της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου

Μετάβαση στο περιεχόμενο