Συνάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμο

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: « Τοπική Αυτοδιοίκηση και Εκκλησία θα συνεχίσουμε τη γόνιμη συνεργασία έχοντας ως προτεραιότητα την προστασία και την υποστήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων»

 

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης συναντήθηκε σήμερα με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμο, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην Αρχιεπισκοπή ο κ. Πατούλης συναντήθηκε και με τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Θεσπιών κ. Συμεών.

Στο επίκεντρο της συζήτησης του Προέδρου της ΚΕΔΕ με τον Αρχιεπίσκοπο βρέθηκαν θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Αυτοδιοίκησης Α’ βαθμού, όπως είναι το πλαίσιο λειτουργίας των κοιμητηρίων και των ναών των κοιμητηρίων καθώς και άλλα ζητήματα που σχετίζονται με την ενίσχυση των κοινωνικών δομών και των ανθρωπιστικών δράσεων, με προτεραιότητα την προστασία και την υποστήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε τα εξής:

««Με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμο είχαμε μία ιδιαίτερα γόνιμη συζήτηση για θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Ανταλλάξαμε απόψεις σχετικά με τα εκκρεμή ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία των κοιμητηρίων και των ναών των κοιμητηρίων, προκειμένου Τοπική Αυτοδιοίκηση και Εκκλησία να βρούμε από κοινού μία λύση που θα κατατεθεί στην Πολιτεία για τις περαιτέρω νομοθετικές κατοχυρώσεις.

Κατά τη συζήτηση μας υπογραμμίστηκε από κοινού η ανάγκη να συνεχίσουμε και να ενισχύσουμε τη γόνιμη συνεργασία μας προκειμένου να συμβάλλουμε περαιτέρω, με όσα μέσα διαθέτουμε, στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, έως ότου το κράτος αναλάβει την ευθύνη που του ανήκει.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού διατηρεί άριστες σχέσεις με την εκκλησία και έχει καλλιεργήσει μία συνεργασία η οποία αποδίδει καρπούς και έχει ωφέλιμα αποτελέσματα, μέσω των σχετικών κοινωνικών δομών και των ανθρωπιστικών δράσεων που υλοποιούνται, για δεκάδες συμπολίτες μας οι οποίοι δοκιμάζονται τα τελευταία χρόνια από την κρίση». 

 

Σχετικά αρχείαΣυνάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμο_1


Συνάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμο_2


Συνάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμο_3

Μετάβαση στο περιεχόμενο