Συνάντηση του Προεδρείου της Κ.Ε.Δ.Ε. και Δημάρχων νησιωτικών Δήμων, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Π. Παυλόπουλο.

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης, Πρόεδρος Κ.Ε.Δ.Ε.: Εθνική υπόθεση που απαιτεί τη συστράτευση όλων των πολιτικών δυνάμεων , η διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συμμερίζεται τις ανησυχίες της Αυτοδιοίκησης για τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος.

Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Π. Παυλόπουλο συναντήθηκε σήμερα αντιπροσωπεία της Αυτοδιοίκησης που αποτελείτο από το Προεδρείο της Κ.Ε.Δ.Ε. και Δημάρχους από νησιωτικούς και παραμεθόριους Δήμους της χώρας.

Συγκεκριμένα παρέστησαν ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Πατούλης, ο Α’ Αντιπρόεδρος Δ. Καφαντάρης, ο Β’ Αντιπρόεδρος Γ. Καραγιάννης , ο Γ.Γ. Γ. Μουράτογλου καθώς και οι Δήμαρχοι: Λέσβου  Σπύρος Γαληνός, Χίου  Εμμανουήλ Βουρνούς, Σάμου  Μιχάλης Αγγελόπουλος, Καλυμνίων  Ιωάννης Γαλούζης, Λέρου  Μιχάλης Κόλιας,  Κω  Γεώργιος Κυρίτσης, Ρόδου  Φώτιος Χατζηδιάκος, Παιονίας  Χρήστος Γκουντενούδης και ο αντιδήμαρχος Οινουσσών Μ. Μαγγανάς.

Σκοπός της συνάντησης ήταν να ενημερωθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης για τα προβλήματα που δημιουργεί στους νησιωτικούς και παραμεθόριους Δήμους, που αποτελούν χώρους πρώτης υποδοχής, η μεγάλη εισροή προσφύγων και παράνομων μεταναστών .

Επισημάνθηκε ότι το πρόβλημα γίνεται ακόμη μεγαλύτερο εξαιτίας της ουσιαστικής ανυπαρξίας ενός ολοκληρωμένου εθνικού σχεδίου διαχείρισης του μεταναστευτικού – προσφυγικού από πλευράς Κυβέρνησης.

Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. ενημέρωσε επίσης τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις ουσιαστικές ενέργειες και πρωτοβουλίες που έχει πάρει όλο αυτό το διάστημα η Αυτοδιοίκηση με σκοπό την αντιμετώπιση του προσφυγικού, αλλά και για το γεγονός ότι η χώρα μας κινδυνεύει εξαιτίας της ανυπαρξίας εθνικού σχεδίου, αντί να πάρει χρήματα από την Ε.Ε. για την αντιμετώπιση του προβλήματος, να κληθεί να πληρώσει πρόστιμα, καθώς δεν έχει υλοποιήσει μια σειρά από απαραίτητες ενέργειες και υποδομές.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θεώρησε εύλογες τις ανησυχίες των αιρετών εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης και τους ζήτησε να συνδράμουν με όλες τους τις δυνάμεις στην αντιμετώπιση ενός προβλήματος που πλέον αποτελεί όχι μόνον ελληνικό, αλλά ευρωπαϊκό πρόβλημα. 

Μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Πατούλης δήλωσε :

« Ενημερώσαμε ως Κ.Ε.Δ.Ε. μαζί με τους Δημάρχους των νησιωτικών Δήμων που αντιμετωπίζουν με ιδιαίτερη ένταση το πρόβλημα της κατακόρυφης αύξησης των μεταναστευτικών ροών, για τις θέσεις της Αυτοδιοίκησης πάνω σε αυτό το ζήτημα. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συμμερίζεται τις ανησυχίες της Αυτοδιοίκησης για τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος. Για μας η διαχείριση του συγκεκριμένου προβλήματος αποτελεί εθνική υπόθεση, που απαιτεί τη συστράτευση όλων των πολιτικών δυνάμεων».

 

 

Σχετικά αρχείαΣτιγμιότυπο από τη συνάντηση του Προεδρείου της Κ.Ε.Δ.Ε. και Δημάρχων νησιωτικών Δήμων, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Π. Παυλόπουλο.(1)


Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του Προεδρείου της Κ.Ε.Δ.Ε. και Δημάρχων νησιωτικών Δήμων, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Π. Παυλόπουλο.(2)

Μετάβαση στο περιεχόμενο