Συνάντηση του Γ. Πατούλη και αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κ. Μητσοτάκη

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: «Κανένας Δήμος και κανένας πολίτης δεν είναι μόνος του. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση ‘Α Βαθμού είναι και θα παραμείνει έμπρακτα στο πλευρό τους»

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης μαζί με το Προεδρείο και αντιπροσωπεία μελών του ΔΣ της Ένωσης συναντήθηκαν σήμερα με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κ. Μητσοτάκη, στα γραφεία του κόμματος.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενημέρωση του κ. Μητσοτάκη σχετικά με τις πρωτοβουλίες που αποφάσισε να λάβει η ΚΕΔΕ για την άμεση ανακούφιση των πυρόπληκτων της Αττικής αλλά και για το πώς εξελίσσεται η διαδικασία συνδρομής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ βαθμού στην αντιμετώπιση και διαχείριση των συνεπειών από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Κατά τη συνάντηση ο κ. Πατούλης παρέδωσε στον κ. Μητσοτάκη κείμενο με τις θέσεις και τις προτάσεις της ΚΕΔΕ με στόχο την ενίσχυση της πολιτικής προστασίας στη χώρα μας, προκειμένου να αποφευχθούν ανάλογες τραγωδίες στο μέλλον.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ επισήμανε στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση ήταν και θα συνεχίσει να είναι στο πλευρό των πολιτών που επλήγησαν, προσφέροντας έμπρακτη και ουσιαστική στήριξη στη δοκιμασία που περνάνε.

Σε αυτό το πλαίσιο, όπως υπογράμμισε, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της Ένωσης που πραγματοποιήθηκε στη Ραφήνα, η ΚΕΔΕ ανακοίνωσε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την άμεση ανακούφιση των πληγέντων με πρώτη το άνοιγμα λογαριασμού αλληλεγγύης για όσους επιθυμούν να στηρίξουν οικονομικά του πυροπαθείς.

Επιπρόσθετα θα διατεθεί άμεσα από το ταμείο της ΚΕΔΕ το ποσό των 600.000 ευρώ στους δήμους Ραφήνας – Πικερμίου,  Μαραθώνα και Μεγαρέων, για την κάλυψη βασικών αναγκών των πληγέντων.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης τόνισε:

« Κανένας Δήμος και κανένας πολίτης δεν είναι μόνος του. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση ‘Α Βαθμού ενωμένη και με υψηλό το αίσθημα αλληλεγγύης δεν μένει στα λόγια αλλά προχωρά σε πράξεις για την ανακούφιση των συμπολιτών μας που δοκιμάζονται».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Αντιπρόεδροι του ΔΣ της ΚΕΔΕ Δ. Καφαντάρης και Ι. Καραγιάννης ο ΓΓ. Γ. Μουράτογλου και τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης Σ. Δανιηλίδης και Ν. Χιωτάκης. 

Μετάβαση στο περιεχόμενο