Συνάντηση του Δημάρχου Γ. Πατούλη με την καθηγήτρια Γενικής Γλωσσολογίας και Πρόεδρο του Τμήματος Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Κρατικού Πανεπιστημίου στην Αγία Πετρούπολη Fatima Eloeva

Print Friendly, PDF & Email


|download file .jpg 347KB|


Επίσκεψη στο Δήμαρχο Γιώργο Πατούλη πραγματοποίησε στο Δημαρχείο Αμαρουσίου η καθηγήτρια Γενικής Γλωσσολογίας και Πρόεδρος του Τμήματος Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Κρατικού Πανεπιστημίου  στην Αγία Πετρούπολη Fatima Eloeva.
Η επίσκεψη αποτελεί συνέχεια των επαφών που είχε ο κ. Πατούλης κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στη Ρωσία.

Στόχος της επίσκεψης ήταν ο προγραμματισμός υλοποίησης μιας επιστημονικής εκδήλωσης τον Οκτώβριο με θέμα: «Επιρροές του Βυζαντινού Πολιτισμού στον Ρωσικό Πολιτισμό και η διαχρονική συνέχεια στην ιστορία και τον πολιτισμό ανάμεσα στις δύο χώρες»

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν διακεκριμένοι Έλληνες Ακαδημαϊκοί, Πανεπιστημιακοί καθηγητές και διακεκριμένοι ερευνητές σε αυτά τα  επιστημονικά πεδία.   

Επίσης στο πλαίσιο της εκδήλωσης, αντιπροσωπεία μεταπτυχιακών φοιτητών του Πανεπιστημίου της Αγίας Πετρούπολης θα παρουσιάσει μελέτες για τις σύγχρονες πτυχές των σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες.


           


Μετάβαση στο περιεχόμενο