Συνάντηση του Δημάρχου Γ. Πατούλη με εκπροσώπους όμορων Δήμων για το ζήτημα της μη έγκρισης των λειτουργικών δαπανών από τη Πάρεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με τους Δημάρχους Μελισσίων Μ. Γραφάκο, Λυκόβρυσης Δ. Φωκιανό, τους Αντιδημάρχους, Κηφισιάς Αν. Νικολέλη και Βριλησσίων Γ. Δεσποτίδη, τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Μεταμόρφωσης Ν. Παπαθανασίου, στη συνάντηση για το ζήτημα της μη έγκρισης των λειτουργικών δαπανών από την Πάρεδρο του Ελεγκτικούς Συνεδρίου. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο ειδικός συνεργάτης του Δήμου Μελισσίων Ν. Λιναράς και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αμαρουσίου Μ. Χρηστάκης.
|download file .jpg 71Kb|


Συνάντηση με εκπροσώπους των όμορων Δήμων είχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης για το ζήτημα που έχει ανακύψει με τη μη έγκριση από την Πάρεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου των ενταλμάτων που αφορούν στα λειτουργικά έξοδα των Κοινωφελών Επιχειρήσεων (μισθοί, ασφαλιστικές εισφορές, κρατήσεις εφορίας, κ.α). 


Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Δήμαρχοι Μελισσίων και Λυκόβρυσης   Μ. Γραφάκος και Δ. Φωκιανός αντίστοιχα, ο Αντιδήμαρχος Κηφισιάς Ανέστης Νικολέλης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Βριλησσίων Γ. Δεσποτίδης, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Μεταμόρφωσης Ν. Παπαθανασίου και ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αχαρνών Θεοφ. Αφουξενίδης.   


Το ζήτημα αφορά τις Κοινωφελείς Επιχειρήσεις 18 Δήμων που εμπίπτουν στην Πάρεδρο, αλλά και το σύνολο των Δήμων που έχουν Κοινωφελείς Επιχειρήσεις.     


Μετά από διεξοδική συζήτηση αποφασίστηκε ομόφωνα τις επόμενες ημέρες, αφενός να επιδιωχθεί συνάντηση με τη Διοίκηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και αφετέρου με τον Υφυπουργό Εσωτερικών Γ. Ντόλιο, προκειμένου να περάσει τροπολογία από τη Βουλή που θα επιλύει οριστικά το ζήτημα.


Μετά τη συνάντηση ο κ. Πατούλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Στόχος της συνάντησης είναι να δούμε πως ενώ οι Δήμοι έχουν τη διάθεση και τον τρόπο να πληρώσουν, εντούτοις η Πάρεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν εγκρίνει και δεν υπογράφει τα εντάλματα για την έγκριση των λειτουργικών δαπανών στις Κοινωφελείς Επιχειρήσεις.
Επειδή έχουμε εξαντλήσει κάθε περιθώριο, αλλά διαπιστώνουμε ότι δεν υπάρχει διάθεση από την Πάρεδρο, αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία με παράσταση στη Διοίκηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, προκειμένου να δώσει λύση με την υφιστάμενη νομοθεσία και στη συνέχεια θα επιδιώξουμε συνάντηση με τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Ντόλιο, προκειμένου να πάρει απόφαση η Ελληνική Βουλή και το θέμα να επιλυθεί οριστικά.» 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο