Συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου με 10μελή αντιπροσωπεία από το Δήμο Panyu της Περιφέρειας Guangzhou

Print Friendly, PDF & EmailΑναμνηστική φωτογραφία από την επίσκεψη υψηλόβαθμης δεκαμελούς αντιπροσωπείας από το Δήμο Panyu της Περιφέρειας Guangzhou στο Δήμο Αμαρουσίου. H επικεφαλής της κινεζικής αντιπροσωπείας κα.Liu Yuanshan προσέφερε στον Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ.Πατούλη αναμνηστικό δώρο της χώρας της.
|download file .jpg 90 KB|Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ.Πατούλης προσφέρει στην επικεφαλής της κινεζικής αντιπροσωπείας το ιστορικό λεύκωμα της πόλης του Αμαρουσίου.
|download file .jpg 90 KB|


Υψηλόβαθμη δεκαμελής αντιπροσωπεία από το Δήμο Panyu της Περιφέρειας Guangzhou επισκέφτηκε το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις για όλες τις πιθανότητες που αφορούν τη συνεργασία των δύο Δήμων.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου αφού καλωσόρισε την Κινέζικη αντιπροσωπεία στην πόλη του Αμαρουσίου, αναφέρθηκε στους ιδιαίτερους δεσμούς φιλίας που συνδέουν το Μαρούσι με την Κίνα, λόγω της αδελφοποίησης του Δήμου με την κινεζική πόλη της Chaoyang του Πεκίνου.


Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην προτεραιότητα της διοίκησης σε μια συντονισμένη, αλλά και πολυδιάστατη πολιτική διαδημοτικών συνεργασιών, έκανε αναφορά στις ευνοϊκές συνθήκες ανάπτυξης στενής συνεργασίας και κοινών δράσεων μεταξύ των 2 Δήμων, με προτεραιότητα στον επιχειρηματικό, οικονομικό και εμπορικό τομέα.


H επικεφαλής της κινεζικής αντιπροσωπείας κα. Liu Yuanshan, αφού ευχαρίστησε για τη θερμή υποδοχή της αντιπροσωπείας από το Δήμο Αμαρουσίου δήλωσε ότι οι σημερινές επαφές θέτουν τις βάσεις για μια πολυεπίπεδη μελλοντική συνεργασία. Στη συνέχεια, προχώρησε σε μια συνοπτική παρουσίαση του Δήμου Panyu, ο οποίος έχει πληθυσμό που ανέρχεται στα 2.050.000 κατοίκους και αποσκοπεί τα επόμενα χρόνια να γίνει μια πόλη αναφοράς στο τομέα των επιστημονικών μελετών και θα αποτελεί κόμβο συγκοινωνιακό εφευρέσεων και εμπορικό κέντρο της περιοχής Guangzhou που κατοικείται από 100 εκατομμύρια πληθυσμό. Παράλληλα, ανέφερε ότι ο Δήμος της Panyu φιλοξενεί το 50% των αθλητικών εγκαταστάσεων των Πανασιατικών Αθλητικών Αγώνων που θα διοργανωθούν το Νοέμβριο του 2010 στην Κίνα, αναδεικνύοντας ακόμα περισσότερο τη σημασία του Δήμου για την περιοχή.


Κατόπιν σειράς παρουσιάσεων από την Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας και Αισθητικής της Πόλης κα.Ειρήνη Χαλιώτη, τον Αντιδήμαρχο Διοικητικών Θεμάτων και Εξυπηρέτησης Πολιτών κ.Γιώργο Ιατρίδη και το Γενικό Γραμματέα του Δήμου Δρ.Μιχάλη Χρηστάκη, οι συνομιλίες έκλεισαν με την ευχή για συνέχιση των συνεργασιών μέσα από τη μελλοντική αδελφοποίηση των δύο Δήμων και τη δέσμευση ότι οι προσπάθειες θα συνεχιστούν προς αυτή την κατεύθυνση.


Προς αυτή την κατεύθυνση, η επικεφαλής της αντιπροσωπείας κάλεσε το Δήμαρχο με αντιπροσωπεία του Δήμου να επισκεφτούν το Δήμο της Panyu ως επίσημοι προσκεκλημένοι των Πανασιατικών Αθλητικών Αγώνων 2010.


Στη συνέχεια ακολούθησε επίσκεψη της Κινέζικης αντιπροσωπείας στην Δημοτική Ολυμπιακή Πινακοθήκη για την οποία εκφράστηκαν ιδιαίτερα θετικές απόψεις.

Μετάβαση στο περιεχόμενο