Συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη με τον υφυπουργό Υγείας της Κϊνας Jiang Zuojun.

Print Friendly, PDF & Email

Για το σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η τοπική αυτοδιοίκηση στην πρόληψη και την προαγωγή της υγείας των πολιτών πρόκειται να ενημερώσει ο Δήμαρχος Αμαρουσίου  και Πρόεδρος του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης  Ο.Τ.Α
κ. Γιώργος Πατούλης τον Υφυπουργό Υγείας της Κίνας κ. Jiang Zuojun.


H συνάντηση θα γίνει την Παρασκευή 20 Απριλίου και ώρα 10 π.μ  στο Δημαρχείο Αμαρουσίου στο πλαίσιο της επίσκεψης του Κινέζου Υφυπουργού Υγείας στη χώρα μας για τη συμμετοχή του στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης που θα γίνει στις 20 και 21 Απριλίου στο Συνεδριακό  Κέντρο Δαϊς.
Στην ατζέντα της συνάντησης είναι η ανταλλαγή απόψεων για την υγειονομική θωράκιση των πολιτών, ενώ ο  κ. Πατούλης πρόκειται να ενημερώσει τον Κινέζο υφυπουργό και τα κυβερνητικά στελέχη που τον συνοδεύουν για τη δράση του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας στον τομέα της πρόληψης και τα   στοχευμένα προγράμματα που έχει αναπτύξει στους 29 δήμους -μέλη του.


«’Αποτελεί τιμή μας η παρουσία του Κινέζου υφυπουργού στο Δήμο μας ”,τόνισε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και  πρόσθεσε ότι έχει ήδη αναπτυχθεί μια πολύ δυνατή συνεργασία με την Κίνα  η οποία  θα κορυφωθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας και την  αδελφοποίηση των πόλεων Αμαρουσίου και ChaoYang που θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2.008.


Στο πρόγραμμα της επίσκεψης του Υφυπουργού Υγείας της Κίνας περιλαμβάνεται η επίσκεψη της Κινέζικης αντιπροσωπείας ,συνοδεία του  Δήμαρχου Αμαρουσίου στις  εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ και την Πολυκλινική του Ολυμπιακού χωριού.


Σημειώνεται ότι  τον   Υφυπουργό  Υγείας της Κίνας συνοδεύουν οι  αναπληρωτές  γενικοί   διευθυντές των  Διευθύνσεων   Ιατρικής Επιστήμης, Τεχνολογίας ,Εκπαίδευσης, καθώς και Διεθνούς Συνεργασίας κ..κ.  Meng Qun και    Wang Liji , ο σύμβουλος στην Διεύθυνση Σχεδιασμού και Οικονομικών κ. Wang Yuxun ,o γραμματέας της διεύθυνσης Γενικής Διοίκησης κ.Wang Kerang και ο επιστημονικός ακόλουθος στην  Πρεσβεία της Κίνας k. Ye Ruixin.

Μετάβαση στο περιεχόμενο