Συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη με τον Υπουργό Εσωτερικών Π. Παυλόπουλο

Print Friendly, PDF & Email


Γ. Πατούλης: Αρωγός του Δήμου Αμαρουσίου ο Π. Παυλόπουλος στην προσπάθειά της Δημοτικής μας Αρχής να δώσει λύση στο εργασιακό πρόβλημα εκατοντάδων εργαζομένων μας.|download _.jpg file 456  KB|

Με τον Υπουργό Εσωτερικών Π. Παυλόπουλο συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης.


Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η δρομολόγηση λύσης σε μια σειρά από ζητήματα που απασχολούν το Δήμο και επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τη λειτουργία του.


Συγκεκριμένα στον Υπουργό τέθηκε από πλευράς Δημάρχου, σε συνέχεια σειράς συναντήσεων για νομοθετικές ρυθμίσεις, το ζήτημα του εργασιακού μέλλοντος εκατοντάδων εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου, οι οποίοι έχουν προσληφθεί και απασχολούνται μέσα από μια μη κερδοσκοπική εταιρεία (Οργανισμός Εργασίας Αμαρουσίου). Συμφωνήθηκε ότι σε νομοσχέδιο που θα κατατεθεί μέσα στον Ιούνιο από το Υπουργείο Εσωτερικών, θα υπάρξει πρόβλεψη που θα εντάσσει την κατηγορία αυτή των εργαζομένων στις διατάξεις που προβλέπονται για τους εργαζόμενους των Δημοτικών Επιχειρήσεων.


Το ίδιο θα ισχύσει και για τα χρέη αυτής της επιχείρησης προς τα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία, τα οποία θα μπορούν να καταβληθούν χωρίς την επιβολή τόκων και προσαυξήσεων. Εξέλιξη που θα έχει σημαντικό όφελος για τα οικονομικά του Δήμου Αμαρουσίου, που θα ξεπερνά τα 11 εκατ. ευρώ.


Με τις δύο αυτές ρυθμίσεις, δρομολογείται οριστική και μόνιμη λύση σε δύο προβλήματα που απασχόλησαν από την πρώτη στιγμή τη νέα Δημοτική Αρχή στο Μαρούσι (χρόνιο πρόβλημα του Δήμου) και απειλούσαν την εργασία και το εισόδημα εκατοντάδων οικογενειών και αποτελούσαν τροχοπέδη στην προσπάθεια για την οικονομική εξυγίανση του Δήμου Αμαρουσίου.


Στην ίδια συνάντηση συμφωνήθηκε να υποβληθεί από πλευράς Δήμου προς το Υπουργείο μελέτη για την κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου στο Μαρούσι, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από τις οριζόντιες δράσεις του ΘΗΣΕΑ.


Επίσης, στη συνάντηση Υπουργού και Δημάρχου έγινε ανταλλαγή απόψεων για το μοντέλο της μητροπολιτικής διοίκησης των Δήμων, μοντέλο που προωθεί το Υπουργείο μέσα από την προωθούμενη Διοικητική Μεταρρύθμιση της χώρας και βρίσκει επί της αρχής σύμφωνη και τη Δημοτική Αρχή του Αμαρουσίου.


Μετά τη συνάντησή του με τον Υπουργό Εσωτερικών, ο Δήμαρχος Αμαρουσίού έκανε την παρακάτω δήλωση:


« Η στενή συνεργασία που έχουμε ως Δήμος με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά. Ο κος Παυλόπουλος στέκεται πολύτιμος αρωγός της προσπάθειας που κάνει η Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου να νοικοκυρέψει τα οικονομικά και να δώσει λύση στο εργασιακό πρόβλημα εκατοντάδων εργαζομένων στο Δήμο μας».

Μετάβαση στο περιεχόμενο