Συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη με τον Έλληνα ομογενή στην Αυστραλία, Π. Δρακόπουλο μέλος της Επιτροπής «Ολυμπιακό Πνεύμα Αθάνατο» και Πρόεδρο του Συλλόγου Ολυμπίων της Μελβούρνης

Print Friendly, PDF & EmailO Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης προσφέρει στον Έλληνα ομογενή Π. Δρακόπουλο, μέλος της Επιτροπής «Ολυμπιακό Πνεύμα Αθάνατο» και Πρόεδρο του Συλλόγου Ολυμπίων της Μελβούρνης το ιστορικό λεύκωμα της πόλης Αμαρουσίου «Μαρούσι», ως αναμνηστικό δώρο της συνάντησής τους στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.
|download file .jpg 109 Kb|


Τη διάθεση για αδελφοποίηση του Δήμου Casey της Μελβούρνης της Αυστραλίας με το Δήμο Αμαρουσίου, καθώς και την πρόθεση να ανεγερθεί στην περιοχή Berwick του Δήμου Casey ανδριάντας του Μαρουσιώτη Ολυμπιονίκη Σπύρου Λούη εξέφρασε στο Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη, ο Έλληνας ομογενής στην Αυστραλία, Παναγιώτης Δρακόπουλος, μέλος της Επιτροπής «Ολυμπιακό Πνεύμα Αθάνατο» και Πρόεδρος του Συλλόγου Ολυμπίων της Μελβούρνης.

Ο κ. Πατούλης υποδέχθηκε στο γραφείο του στο Δημαρχείο Αμαρουσίου τον κ. Δρακόπουλο, μαζί με το Γενικό Γραμματέα του Δήμου Μιχάλη Χρηστάκη, εκφράζοντας την αγάπη και την ευαισθησία με την οποία ο Δήμος Αμαρουσίου, αλλά και ο ίδιος προσωπικά περιβάλλει τους απανταχού Έλληνες ομογενείς.

Εκ μέρους της Επιτροπής Στήριξης Ολυμπιάδων, ο κ. Δρακόπουλος ανέφερε ότι σύντομα πρόκειται να ανεγερθεί ανδριάντας του Έλληνα Ολυμπιονίκη Σπύρου Λούη, αντίστοιχος, του Αυστραλού Μαραθωνοδρόμου Edwin H. Flack που έτρεξε μαζί με το Σπύρο Λούη στους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896.

Ο αδριάντας του Έλληνα Μαραθωνοδρόμου έχει προγραμματιστεί να τοποθετηθεί δίπλα στον ήδη υπάρχοντα ανδριάντα του Αυστραλού Edwin H. Flack στην κεντρική πλατεία της περιοχής Berwick.

Παράλληλα, απηύθυνε πρόσκληση στο κ. Δήμαρχο να παραβρεθεί στα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Σπύρου Λούη.

Επίσης ο κ. Δρακόπουλος μεταφέροντας το μήνυμα από το Δήμο Casey εξέφρασε τη διάθεση και επιθυμία της Διοίκησης για αδελφοποίηση με την πόλη του Αμαρουσίου.

Ο κ. Πατούλης δήλωσε την απερίφραστη ικανοποίησή του για την επίσκεψη στο Μαρούσι του Έλληνα ομογενή στην Αυστραλία κου Δρακόπουλου και εξέφρασε τη θετική διάθεσή του να προχωρήσει η αδελφοποίηση των δύο πόλεων στο επόμενο διάστημα.

Ως αναμνηστικό δώρο της συνάντησης αυτής ο κ. Πατούλης προσέφερε στον κ. Δρακόπουλο το ιστορικό λεύκωμα της πόλης Αμαρουσίου «Μαρούσι».

Μετάβαση στο περιεχόμενο