Συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη με τον Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Κ. Μανιάτη για την ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με τον Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Κ. Μανιάτης κατά τη συνάντησή τους με αντικείμενο την ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ. Στη συνάντηση παραβρίσκονται επίσης ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Τεχνικών έργων Αμαρουσίου Ν. Πέππας, οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου, Έ. Πρωτόπαππα, Π. Καββάγια, Φ. Ξυράφη και εκ μέρους της Περιφέρειας η Χρ. Τσαρούχη.
|download file .jpg 82 Kb|


Τα έργα που πρόκειται κατ’ αρχή να ενταχθούν στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη με τον Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών κ. Κώστα Μανιάτη, την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011, στα γραφεία της Περιφέρειας.

Τα έργα αυτά βρίσκονται στο τελικό στάδιο, έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες και αναμένεται να υλοποιηθούν με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Η συνάντηση διεξήχθη παρουσία του Αντιδημάρχου Πολεοδομίας και Τεχνικών έργων Αμαρουσίου κ. Νικόλαου Πέππα, των υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου, της πολιτικού μηχανικού, Έλλης Πρωτόπαππα, της αρχιτέκτονος μηχανικού, Πηνελόπης Καβάγια, της συμβούλου έργων του Δήμου, αρχιτέκτονος μηχανικού Φωτεινής Ξυράφη και της αρχιτέκτονος μηχανικού της Περιφέρειας  Χρυσούλας Τσαρούχη.

Ο κ. Πατούλης παρουσίασε στον Αντπεριφερειάρχη ένα σύνολο έργων τα οποία διαθέτουν ώριμες μελέτες, ώστε με την ένταξη τους στο ΕΣΠΑ να ξεκινήσει άμεσα η υλοποίησή τους.

Μεταξύ αυτών των έργων είναι:
– Η Βιοκλιματική Ανάπλαση του Ιστορικού Εμπορικού Κέντρου της πόλης
– Η κατασκευή  Βρεφονηπιακού Σταθμού στο Ψαλίδι
– Τα αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή του Σωρού
– Η δημιουργία δικτύου πεζόδρομων γύρω από τις σχολικές μονάδες του Δήμου   
– Οι υδραυλικές και γεωλογικές μελέτες και η τοπογράφηση του ρέματος Σαπφούς 
– Η κατασκευή δύο πεζογεφυρών, η μία στο ύψος της Αγ. Κωνσταντίνου και η άλλη στο ύψος των σχολείων των Αναβρύτων.

Επίσης ο κ. Μανιάτης ενημερώθηκε από τον κ. Δήμαρχο για τα έργα που οι μελέτες τους βρίσκονται υπό εξέλιξη, όπως είναι τα έργα αποχέτευσης ομβρίων υδάτων και τα έργα ασφαλτοστρώσεων στις γειτονιές της πόλης.
  
Ο κ. Μανιάτης εξέφρασε την ικανοποίησή του και συνεχάρη τον κ. Πατούλη για το γεγονός ότι ο Δήμος Αμαρουσίου είναι από τους ελάχιστους Δήμους που διαθέτουν ώριμες μελέτες για έργα στην πόλη, και ως εκ τούτου είναι δυνατή η απορρόφηση κονδυλίων μέσω του ΕΣΠΑ.

«Στόχος μας –σημείωσε- ο κ. Πατούλης είναι να προχωρήσει η χρηματοδότησή τους και ζήτησε τη δέσμευση της Περιφέρειας ότι τα έργα που διαθέτουν έτοιμες μελέτες θα χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ, καθώς είναι έργα που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής στην πόλη. Παράλληλα υπογράμμισε ότι οι υπηρεσίες του Δήμου θα βρίσκονται σε στενή  επικοινωνία και συνεργασία με τις αντίστοιχες υπηρεσίες της Περιφέρειας, προκειμένου να είναι σε πλήρη ετοιμότητα για την υλοποίησή τους με την ένταξη στο ΕΣΠΑ.»

Μετάβαση στο περιεχόμενο