Συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη με το Δ.Σ. του Συλλόγου «Φίλοι του Δάσους Συγγρού»

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Γ. Πατούλης με την Πρόεδρο του Συλλόγου «Φίλοι του Δάσους Συγγρού» κα Χρυσάνθη Θεοδωρακοπούλου, τη Γ.Γ. κα Ρούλα Σουλτάτη, τον Ταμία κο Ηρακλή Μιχαηλίδη και το μέλος κα Πόπη Μητρογώγου. Παρόντες επίσης οι Αντιδήμαρχοι Σπύρος Σταθούλης, Νικόλας Αλεπούς και Βασίλης Κόκκαλης.


Θέματα που αφορούν στην προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που είχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης με το Δ.Σ. του Συλλόγου «Φίλοι του Δάσους Συγγρού», τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.
Παρόντες στη συνάντηση εκ μέρους της Διοίκησης του Δήμου ήταν επίσης οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Σπύρος Σταθούλης, Νικόλας Αλεπούς και Βασίλης Κόκκαλης.


Στη συζήτηση που διεξήχθη σε θετικό κλίμα, με την Πρόεδρο του Συλλόγου κα Χρυσάνθη Θεοδωρακοπούλου, τη Γ.Γ. κα Ρούλα Σουλτάτη, τον Ταμία κο Ηρακλή Μιχαηλίδη και το μέλος κα Πόπη Μητρογώγου, έγινε ανταλλαγή απόψεων στα ζητήματα που αφορούν στη βελτίωση και στην προστασία του αστικού πρασίνου.


Μεταξύ άλλων συζητήθηκε το θέμα «καθαρό περιβάλλον» και αποφασίστηκε να τοποθετηθούν κάδοι απορριμμάτων και ενημερωτικές πινακίδες στο Δάσος Συγγρού και πέριξ των σχολείων των Αναβρύτων, καθώς και να δοθούν συμβουλές στους μαθητές.
Επίσης μετά από πρόταση του κου Δημάρχου, συζητήθηκε να γίνεται σε συστηματική βάση καθαρισμός του Κτήματος, με τη συμμετοχή και των εθελοντών της πόλης.


Εξετάστηκε επίσης το ζήτημα της πυροπροστασίας και της πυρασφάλειας του Κτήματος Συγγρού, όπου για το σκοπό αυτό ο Δήμος Αμαρουσίου διαθέτει και θα συνεχίσει να διαθέτει προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας καθώς και πλειάδα εθελοντών για τη φύλαξή του, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες. Αντίστοιχα πράττει και για όλους τους χώρους του περιαστικού πρασίνου της πόλης.
 
Στο αίτημα που ετέθη από τα μέλη του Συλλόγου για την προστασία των δέντρων στην πλατεία Αγίας Λαύρας, ο Δήμαρχος τους παρείχε τη διαβεβαίωση ότι με την βιοκλιματική ανάπλαση της πλατείας όλα τα δέντρα θα διατηρηθούν και θα προστατευθούν.
 
Το Δ.Σ. του Συλλόγου ευχαρίστησε το Δήμαρχο κο Γιώργο Πατούλη για την ευαισθησία του στα θέματα που αφορούν το περιβάλλον και εξέφρασαν τη διάθεση συνεργασίας για τον κοινό σκοπό που είναι η προστασία του Δάσους Συγγρού.

Μετάβαση στο περιεχόμενο