Συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη με τον Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών,Καθηγητή Θ. Πελεγρίνη και τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Καθηγητή Θ. Παπαθεοδώρου, στο πλαίσιο του Λαϊκού Πανεπιστημίου

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με τον Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών,Καθηγητή Θ. Πελεγρίνη και τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Καθηγητή Θ. Παπαθεοδώρου.Ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών,Καθηγητής Θ. Πελεγρίνης αναπτύσσει από το βήμα του Λαϊκού Πανεπιστημίου το θέμα: «Αριστεία». Τον Καθηγητή προλόγισε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Καθηγητή Θ. Παπαθεοδώρου.


Ο ρόλος της φιλοσοφίας στην ανάπτυξη της κριτικής σκέψης και της αίσθησης του μέτρου, ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για την κοινωνία, ήταν το αντικείμενο της συζήτησης του Δημάρχου Αμαρουσίου κου Γιώργου Πατούλη με τον Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών,Καθηγητή Θεοδόση Πελεγρίνη, στο περιθώριο της ομιλίας του Καθηγητή στο Λαϊκό Πανεπιστήμιο Αμαρουσίου με θέμα: «Αριστεία».
Στη συνάντηση παρέστη και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Καθηγητής Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, με την επίβλεψη του οποίου ο Δήμος Αμαρουσίου λειτουργεί το Λαϊκό Πανεπιστήμιο στην πόλη.


Κατά τη συνάντηση ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε και στη ιδιαίτερη σημασία που δίνει ο Δήμος Αμαρουσίου στην αξιοποίηση της ακαδημαϊκής γνώσης προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, στόχος που επιδιώκεται μέσα από την επιμόρφωση που προσφέρει το Λαϊκό Πανεπιστήμιο στους πολίτες.


Προλογίζοντας ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου τον Καθηγητή Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών εξήρε την προσωπικότητά του ως άνθρωπος και ως ακαδημαϊκός δάσκαλος και τόνισε ότι σε αυτή τη δύσκολη εποχή οι ακαδημαϊκοί δάσκαλοι μπορούν να στηρίξουν και να δώσουν όραμα στην κοινωνία.


Ο κ. Πελεγρίνης στην ομιλία του μέσα από την αναφορά του στους σημαντικότερους σταθμούς της ελληνικής ιστορίας ανέδειξε τις αρετές και τις αξίες που πρέπει να διέπουν την καθημερινή μας ζωή, όπως η τιμιότητα, η ανδρεία, το μέτρο, αρετές και αξίες που έλκουν τις ρίζες τους από την αρχαία ελληνική παράδοση. Σημαντική ήταν η επισήμανση του κου Πελεγρίνη πως μέσα στην εξελικτική πορεία της ζωής μας μπορούμε να κατακτήσουμε την προσωπική μας αριστεία.


Ο φετινός κύκλος των επιμορφωτικών σεμιναρίων στο Λαϊκό Πανεπιστήμιο ολοκληρώνεται στις 11 Ιουνίου 2012, με την ομιλία του Δημάρχου κου Γιώργου Πατούλη με θέμα: Ο θεσμός των Δημοτικών Κέντρων Πρόληψης και ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Επίσης στην εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί η απονομή των διπλωμάτων πιστοποίησης στους συμμετέχοντες στο Λαϊκό Πανεπιστήμιο.

Μετάβαση στο περιεχόμενο