Συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη με τον Πρόεδρο «Παιδικά Χωριά S.O.S. Ελλάδος» Α. Βρεττό και την Πρόεδρο «Ξενώνας S.O.S. ΕΛΙΖΑ» Μ. Καρέλλα

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με τον Πρόεδρο «Παιδικά Χωριά S.O.S. Ελλάδος», αναπληρωτή Καθηγητή Ιατρικής Σχολής Αθηνών Α. Βρεττό και την Πρόεδρο του «Ξενώνα S.O.S. ΕΛΙΖΑ» Μ. Καρέλλα, παρουσία του Αντιδημάρχου Οικονομικών Σπ. Σταθούλη. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο αρμόδιος  συμβολαιογράφος και ο δικηγόρος, εκπρόσωπος της δωρήτριας προς τα Παιδικά Χωριά S.O.S. Ελλάδος. 


ʼνοιξε ο δρόμος για τη ανέγερση στην περιοχή του Αγίου Θωμά Αμαρουσίου από το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Παιδικά Χωριά S.O.S Ελλάδος» ενός νέου ξενώνα που θα φιλοξενήσει παιδιά ηλικίας έως 5 ετών.


Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, μεταξύ του Δημάρχου Αμαρουσίου κου Γιώργου Πατούλη με τον Πρόεδρο «Παιδικά Χωριά S.O.S. Ελλάδος», αναπληρωτή Καθηγητή Ιατρικής Σχολής Αθηνών κο. Αναστάσιο Βρεττό και την Πρόεδρο του «Ξενώνα S.O.S. ΕΛΙΖΑ» κα. Μαρίνα Καρέλλα, παρουσία του Αντιδημάρχου Οικονομικών κου Σπύρου Σταθούλη, υπεγράφη το συμβόλαιο προσκύρωσης εδαφικής έκτασης 17τ.μ, που προβλεπόταν με τη πράξη εφαρμογής του σχεδίου στην περιοχή του Αγίου Θωμά.


Η υπόθεση βρισκόταν σε εκκρεμότητα για πολλά χρόνια, αλλά  κατόπιν προσωπικής παρέμβασης του Δημάρχου Αμαρουσίου έγιναν όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία προκειμένου το ακίνητο ιδιοκτησίας των Παιδικών Χωριών S.O.S να χαρακτηριστεί άρτιο και οικοδομήσιμο, στοιχείο απαραίτητο για την ανέγερση του ξενώνα που θα φιλοξενήσει 10 – 12 παιδιά, μετά από ευγενική χορηγία συμπολίτη μας προς τα «Παιδικά Χωριά S.O.S Ελλάδος».


Στη συνάντηση, ο κ. Πατούλης εξήρε το έργο που προσφέρουν τα Παιδικά Χωρά S.O.S. Ελλάδος, ιδιαίτερα στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία, καθώς και τις άοκνες προσπάθειες του Ξενώνα S.O.S. ΕΛΙΖΑ για το κακοποιημένο και παραμελημμένο παιδί, με τις οποίες συμβάλλει καθοριστικά στην αποφυγή της εισαγωγής των παιδιών αυτών σε ιδρύματα παιδικής προστασίας. Παράλληλα έδωσε τις ευχές του για καλή επιτυχία στη συνέχεια των προσπαθειών τους.


Ο Πρόεδρος κος Αναστάσιος Βρεττός και η Πρόεδρος κα.  Μαρίνα Καρέλλα εξέφρασαν τις θερμότατες ευχαριστίες τους προς το Δήμαρχο Αμαρουσίου για την ευαισθησία και την αμέριστη συμπαράστασή του με την οποία  περιβάλλει τις προσπάθειες τους που έχουν στο επίκεντρο το παιδί και τις ανάγκες του, καθώς και για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του ζητήματος της προσκύρωσης, ώστε σύντομα αρκετά παιδιά να έχουν τη δική τους στέγη στο Μαρούσι.

Μετάβαση στο περιεχόμενο