Συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη με το Γενικό Γραμματέα Εμπορίου, παρουσία του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου Στ. Κομνηνό και το Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Γ. Παπαχρυσάνθου (δεξιά), κατά τη συνάντηση τους στο Δημαρχείο. Συμμετέχουν επίσης ο Αντιδήμαρχος Αμαρουσίου και Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ν. Πέππας, ο Β’ Αντιπρόεδρος του Ε.Σ.ΑΜ. Στ. Ιατρίδης η Γεν. Γραμματέας Σ.Φωτοπούλου, ο Ταμίας Γρ. Καραδήμας και τα μέλη Στ. Κωστόπουλος και Αλ.Φούρλας. Επίσης οι συνεργάτες του Γ. Γ. Εμπορίου Έ.Ιωάννου Α. Βουνάτσου και Γ. Παπαγεωργόπουλος.
|download file .jpg 103KB|


Αντικείμενο της συζήτησης η τόνωση και ανάπτυξη της τοπικής αγοράς, συνδυάζοντας τη βιοκλιματική ανάπλαση του ιστορικού εμπορικού κέντρου με τη χρηματοδότηση από το πρόγραμμα “Open Mall”         


Ευρεία σύσκεψη για την τόνωση και ανάπτυξη της τοπικής αγοράς του ιστορικού εμπορικού κέντρου της πόλης είχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης με το Γενικό Γραμματέα Εμπορίου κ. Στέφανο Κομνηνό και στενούς του συνεργάτες, τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αμαρουσίου (Ε.Σ.ΑΜ.) κ. Γιώργο Παπαχρυσάνθου και τα μέλη του Δ.Σ., την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012 στο Δημαρχείο.
 
Στην συνάντηση ο κ. Δήμαρχος προέβη σε ενημέρωση του κ. Κομνηνού για το έργο της βιοκλιματικής ανάπλασης που θα υλοποιηθεί στο ιστορικό εμπορικό κέντρο της πόλης, το οποίο έρχεται και  συμπλέκεται αρμονικά με το πρόγραμμα του Υπουργείο Ανάπτυξης «Open Mall”, που αφορά στην ενδυνάμωση και ανάπτυξη των τοπικών αγορών.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Αμαρουσίου είναι ένας από τους ελάχιστους συλλόγους που έχει υποβάλει ολοκληρωμένο φάκελο στο Υπουργείο Ανάπτυξης  για την συμμετοχή του στο πρόγραμμα, το οποίο χρηματοδοτείται μέσω ΕΣΠΑ.


Κατά τη διάρκεια της συζήτησης διαπιστώθηκε απόλυτη σύμπνοια και σύμπτωση  απόψεων μεταξύ του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου και της Δημοτικής Αρχής, ώστε τα δύο αυτά προγράμματα, η βιοκλιματική ανάπλαση και το “Open Mall” να αποτελέσουν την «κινητήρια δύναμη» για την τόνωση και ανάπτυξη του ιστορικού εμπορικού κέντρου της πόλης.
«Στόχος μας σημείωσε ο κ. Δήμαρχος είναι να αποτελέσει το ιστορικό εμπορικό κέντρο το «στολίδι» της πόλης μας και ο Δήμος Αμαρουσίου να γίνει πρότυπος Δήμος στην Αττική.»


Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Αμαρουσίου και Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Νικόλαος Πέππας, ο Β’ Αντιπρόεδρος του Ε.Σ.ΑΜ. κ. Στυλιανός Ιατρίδης η Γεν. Γραμματέας κα. Σοφία Φωτοπούλου, ο Ταμίας κ. Γρηγόρης Καραδήμας και τα μέλη Σταύρος Κωστόπουλος και Αλέξανδρος Φούρλας. Επίσης οι συνεργάτες του Γ. Γ. Εμπορίου κα.Έφη Ιωάννου, κα.Αθηνά  Βουνάτσου και ο κ. Γιώργος Παπαγεωργόπουλος.       


Αξίζει να αναφερθεί ότι η λειτουργία του “Open Mall” προβλέπει σειρά από ενέργειες όπως: Την επιδότηση από τους εμπόρους της ελεγχόμενης στάθμευσης των καταναλωτών, τη δημιουργία ιστοσελίδας του ΕΣΑΜ, τη λειτουργία ηλεκτρονικών πινάκων με ανακοινώσεις για θέματα της αγοράς, τη δημιουργία info Kiosk σε σημεία της πόλης για ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού, την λειτουργία Παιδικού Σταθμού για  να μπορούν οι γονείς να αφήσουν τα παιδιά τους και να κάνουν άνετα τις αγορές τους, όπως ήδη κάτι αντίστοιχο λειτουργεί ο Εμπορικός Σύλλογος Αμαρουσίου με την υποστήριξη του Δήμου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο