Συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου κ Γ.Πατούλη με την Υπουργό Παιδείας Α.Διαμαντοπούλου

Print Friendly, PDF & Email










|download file .jpg 75Kb|


Προχωρά η ανέγερση του νέου Λυκείου-Γυμνασίου στην Αγία Φιλοθέη


Με την Υπουργό Παιδείας  Α.Διαμαντοπούλου, συναντήθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ.Γ.Πατούλης.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ανέγερση του νέου σχολικού συγκροτήματος που θα στεγάσει το Λύκειο και Γυμνάσιο στην περιοχή της Αγίας Φιλοθέης.

Ο κ.Πατούλης ενημέρωσε την Υπουργό για την μέχρι τώρα εξέλιξη του θέματος, τις ενέργειες του Δήμου Αμαρουσίου σε ό,τι αφορά στον χαρακτηρισμό του χώρου και το μνημόνιο που υπεγράφη με την ΚΕΔ για την παραχώρηση του οικοπέδου που θα κατασκευαστεί το νέο σχολείο, καθώς και την ανάκληση της απόφασης του Υπουργείου Οικονομικών που παραχωρούσε κατά το παρελθόν το οικόπεδο στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο κ.Πατούλης τόνισε ότι δεν υπάρχει πλέον κανένα εμπόδιο στο να ξεκινήσει από τον ΟΣΚ η ανέγερση των νέων σχολικών κτιρίων στην περιοχή, ώστε να αποκτήσει επιτέλους και η Αγία Φιλοθέη ένα σύγχρονο Γυμνάσιο και Λύκειο.

Από την πλευρά της, η κ.Διαμαντοπούλου ευχαρίστησε τον κ.Πατούλη για το ενδιαφέρον του για τη δημιουργία νέων σχολικών μονάδων στην πόλη και υποσχέθηκε να γίνουν άμεσα όλες οι ενέργειες ώστε να προχωρήσει η κατασκευή των σχολείων.

Επίσης ο κ.Πατούλης πρότεινε στην κ.Διαμαντοπούλου τη συνεργασία του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας με το Υπουργείο Παιδείας, ώστε να εφαρμοστούν προγράμματα πρόληψης της υγείας των μαθητών, στα σχολεία των Δήμων μελών του Διαδημοτικού Δικτύου. Η κ.Υπουργός είπε πως η πρόταση αυτή θα εξετασθεί και θα υπάρξει ενημέρωση στο αμέσως προσεχές διάστημα.


Μετάβαση στο περιεχόμενο