Συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου και Προέδρου του Ι.Σ.Α. Γ. Πατούλη με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα

Print Friendly, PDF & Email

«Tα προβλήματα της Δημόσιας Υγείας δεν μπορούν να περιμένουν τις νέες εκλογές».


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γιώργος  Πατούλης συμμετείχε στη διαβούλευση των κοινωνικών φορέων και επιστημονικών συλλόγων που  πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Α. Τσίπρα.


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Δήμαρχος Αμαρουσίου  είχε την ευκαιρία να επαναλάβει στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ τις θέσεις και προτάσεις του Ιατρικού Συλλόγου, όσον αφορά τα ζητήματα που αφορούν το χώρο της Υγείας, κάτι που είχε κάνει και κατά το πρόσφατο παρελθόν, πριν τη διεξαγωγή των εκλογών της 6ης Μαΐου, με τις ηγεσίες όλων των κομμάτων.


Ο κ. Γ. Πατούλης τόνισε την πάγια άποψη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, πως τα ζητήματα της Υγείας δεν προσφέρονται για μικροπολιτικά παιχνίδια και επικοινωνιακούς εντυπωσιασμούς.


Επισήμανε την συνεχή υποβάθμιση των υπηρεσιών πρωτοβάθμιας περίθαλψης, αποτέλεσμα της εφαρμοζόμενης πολιτικής από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υγείας. Ενώ υπογράμμισε ότι πρώτος από όλους ήταν ο Ι.Σ.Α. αυτός που είχε έγκαιρα επισημάνει τα προβλήματα που θα συσσώρευε στη Δημόσια Υγεία η εφαρμογή του μνημονίου.


Μετά τη συνάντηση του με τον κ. Τσίπρα, ο κ. Πατούλης έκανε την παρακάτω δήλωση:


«Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, ως θεματοφύλακας της Δημόσιας Υγείας, βρίσκεται σε διαρκή διάλογο με όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας, με στόχο την υιοθέτηση πολιτικών που οδηγούν στην αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στην Πατρίδα μας.


Η σημερινή συνάντηση μας με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ αυτόν τον σκοπό εξυπηρετεί και δεν έχει καμία σχέση με διαδικασίες που αφορούν την συγκρότηση Κυβέρνησης, που βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο Ι.Σ.Α δεν εμπλέκεται σε συνταγματικές διαδικασίες που δεν συνάδουν με το ρόλο του, κι αυτό το ξεκαθαρίσαμε εξαρχής. Όπως ξεκαθαρίσαμε πως τα ζητήματα της Υγείας δεν προσφέρονται για επικοινωνιακά παιχνίδια.


Σε μια περίοδο που η δημόσια υγεία καταρρέει, οι γιατροί προσφέρουν τις υπηρεσίες τους χωρίς να ξέρουν αν και πότε θα πληρωθούν, το σύστημα πρωτοβάθμιας περίθαλψης υπολειτουργεί και οι ασφαλισμένοι- ασθενείς πληρώνουν από την τσέπη τους για να βρουν την υγεία τους, οι δημόσιες δομές υγείας υποχρηματοδοτούνται και στερούνται του απαραίτητου προσωπικού, υλικών και μέσων, δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάνουμε χρόνου.


Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εξέφρασε στον κ. Τσίπρα την ανησυχία του για τις επιπτώσεις που θα έχει στη Δημόσια Υγεία η παρατεταμένη πολιτική αστάθεια. Θεωρούμε πως τα προβλήματα της Δημόσιας Υγείας δεν μπορούν να περιμένουν το σχηματισμό κυβέρνησης μετά από τη διεξαγωγή νέων εκλογών, ενώ τονίσαμε πως δεν διανοούμαστε πως μπορεί να ανατραπεί η υφιστάμενη κατάσταση στο χώρο της Υγείας, με την Ελλάδα εκτός Ευρώπης.


Τέλος, ως άνθρωπος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα ήθελα να εκφράσω την ανησυχία μου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε τόσο από την μείωση της χρηματοδότησης από την κεντρική εξουσία όσο και από την αύξηση των αρμοδιοτήτων που έχουν περιέλθει στους δήμους. Η κατάσταση αυτή εάν δεν αντιμετωπιστεί εγκαίρως είναι πιθανόν να οδηγήσει πολλούς δήμους σε κατάρρευση».

Μετάβαση στο περιεχόμενο