Συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου, Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γ. Πατούλη με τον Υπουργό Εργασίας για θέματα του ΤΣΑΥ και Νομοθετικές Αλλαγές στο Ασφαλιστικό

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γ. Πατούλης με τον Υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση, το νέο Πρόεδρο του ΕΤΑΑ  Αντ. Σελλιανάκη και το σύμβουλο του Υπουργού Κ. Τσαγκαρόπουλου. Συμμετέχουν επίσης ο Γεν. Γραμματέας του ΙΣΑ κος Τσούκαλος, τα Μέλη του ΔΣ κος Ζαφειρίου και κος Μαρίνος, ο Επίτιμος Πρόεδρος του ΙΣΑ κος Ρηγάκης και ο Πρόεδρος της Επιτροπής του ΙΣΑ για το ΤΣΑΥ κος Κιτσοπανίδης.


Με τον Υπουργό Εργασίας κο Γιάννη Βρούτση συναντήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας,ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Γιώργος Πατούλης, επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΙΣΑ, παρουσία του νέου Προέδρου του ΕΤΑΑ κ. Αντωνίου Σελλιανάκη και του συμβούλου του Υπουργού κ. Κωνσταντίνου Τσαγκαρόπουλου.


Στη συνάντηση ετέθησαν τα προβλήματα του ΤΣΑΥ στο σύνολό τους, καθώς και η επιτακτική ανάγκη άμεσης αντιμετώπισής τους, η δε όλη συζήτηση διεξήχθη σε θετικό κλίμα.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του ΙΣΑ, στην τοποθέτησή του, κατέγραψε όλο το φάσμα των προβλημάτων που σχετίζονται με τη λειτουργία και τη βιωσιμότητα του ΤΣΑΥ.


Αναφορά έγινε στο συνταξιοδοτικό και τις ιδιαιτερότητες που διέπουν το συνταξιοδοτικό καθεστώς των υγειονομικών και την εγκυρότητα του τρόπου εφαρμογής των πρόσφατων νομοθετημάτων, που ακρωτηριάζουν τις συντάξεις.


Επισημάνθηκε η δημιουργία κύματος φυγής νέων γιατρών από την κατηγορία των μονοσυνταξιούχων, λόγω άστοχης εφαρμογής του Νόμου, καθώς και αύξηση του αριθμού των συνταξιοδοτούμενων, με άκρως αρνητικές επιπτώσεις στα ήδη ευρισκόμενα σε οριακό επίπεδο οικονομικά του ΤΣΑΥ.


Επίσης, ετέθη το ζήτημα των δυσλειτουργιών του ΤΣΑΥ, που εμφανίζει εικόνα λειτουργικής κατάρρευσης, με χαρακτηριστικό τις απίστευτες καθυστερήσεις στην απόδοση συντάξεων, οφειλών για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και όχι μόνο.


Ιδιαίτερη μνεία έγινε για τη βιωσιμότητα του ΤΣΑΥ, τις διοικητικές αδυναμίες και τα μέτρα που επιβάλλεται να ληφθούν άμεσα, ώστε οι τομείς Συνταξιοδότησης, Υγείας και Πρόνοιας να επιβιώσουν οικονομικά και να βελτιωθούν ποιοτικά.
  • Ο κος Υπουργός Εργασίας ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του ΙΣΑ ότι στόχος του Υπουργείου είναι το νοικοκύρεμα στο χώρο της Κοινωνικής Ασφάλισης.


  • Με τη νομοθέτηση του Συστήματος ΑΡΙΑΔΝΗ επιτυγχάνεται η καθολική απογραφή όλων των συνταξιούχων, εξασφαλίζοντας τον εξορθολογισμό, τη διαφάνεια και εξοικονόμηση χρημάτων υπέρ των ασφαλισμένων.


  • Καθιερώνεται η ηλεκτρονική βάση συντάξεων και συνταξιούχων.


  • Νομοθετείται το Ασφαλιστικό Πιστοποιητικό για τα Θεραπευτήρια του Ιδιωτικού Τομέα, με αυστηρές κυρώσεις για τους παραβάτες


  • Παρατείνεται η λειτουργία των ΚΕΠΑ ως έχουν μέχρι 31/10/2013 και αυξάνονται οι ισχύουσες αμοιβές των γιατρών ανά περιστατικό κατά 20% και το πλαφόν ανέρχεται στα 1200 ευρώ.


  • Με Υπουργική Απόφαση, για πρώτη φορά, εξασφαλίζεται η δυνατότητα εγγραφής στα Μητρώα Ανέργων του ΟΑΕΔ, κατόχων αδείας ασκήσεως του Ιατρικού Επαγγέλματος.


  • Δρομολογείται η καθιέρωση Ενιαίου Λογιστικού Συστήματος για όλα τα Ασφαλιστικά Ταμεία.


  • Με τη συνεργασία του Υπουργείου με τον ΙΣΑ, συγκροτήθηκε Ειδική Επιστημονική Επιτροπή, που θα καθορίσει τις παθήσεις για τις οποίες ορίζεται η διάρκεια αναπηρίας επ αόριστο.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου,Πρόεδρος του ΙΣΑ κος Πατούλης, μετά τη συνάντηση: «Ετέθη από την πλευρά του ΙΣΑ το σύνολο των ζητημάτων που αφορούν το ΤΣΑΥ και υπήρξε από πλευράς του Υπουργείου, δέσμευση περαιτέρω συνεργασίας των δύο Φορέων, καθώς και με τη Διοίκηση του ΕΤΑΑ, ώστε να προωθηθούν, το συντομότερο δυνατό, οι ενδεδειγμένες και εφικτές λύσεις.»


Στη συνάντηση παρευρέθησαν επίσης ο Γεν. Γραμματέας του ΙΣΑ κος Τσούκαλος, τα Μέλη του ΔΣ κος Ζαφειρίου και κος Μαρίνος, ο Επίτιμος Πρόεδρος του ΙΣΑ κος Ρηγάκης και ο Πρόεδρος της Επιτροπής του ΙΣΑ για το ΤΣΑΥ κος Κιτσοπανίδης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο