Συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη με τον Πρόεδρο του ΙΓΕ για θέματα πυρασφάλειας και πυροπροστασίας του Δάσους Συγγρού.

Print Friendly, PDF & Email


 
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση στο γραφείο του Δημάρχου κ. Γιώργου Πατούλη, στην οποία παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του ΙΓΕ κ. Λεωνίδας Καζακόπουλος, ο Διευθυντής του ΙΓΕ κ. Γιώργος Μπαλωμένος  και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Εξωραϊσμού της Πολης κ. Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης.
|download file .jpg 141 KB|


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος  Πατούλης είχε προγραμματισμένη συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ινστιτούτου Γεωπονικών  Επιστημών (ΙΓΕ) κ. Λεωνίδα Καζακόπουλο με αποκλειστικό αντικείμενο τα θέματα της πυρασφάλειας και της πυροπροστασίας του Δάσους Συγγρού  ενόψει της θερινής περιόδου. Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Εξωραϊσμού της  Πόλης κ. Επαμεινώνδας  Κατσιγιάννης , καθώς και ο Διευθυντής του ΙΓΕ κ. Γιώργος Μπαλωμένος προκειμένου να αναλάβουν από κοινού το συντονισμό των δράσεων που αποφασίστηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο του ΙΓΕ ότι όχι μόνο  από πλευράς Δήμου, αλλά και από πλευράς ΣΠΑΠ του οποίου είναι Πρόεδρος,  θα παρασχεθεί  κάθε είδους  βοήθεια προκειμένου να αποφευχθεί  κάθε κίνδυνος πυρκαγιάς στο Δάσος Συγγρού κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ο κ. Πατούλης  δεσμεύθηκε ακόμα ότι ο Δήμος θα βοηθήσει και με τις εθελοντικές του ομάδες, οι οποίες θα πραγματοποιούν  συστηματικές περιπολίες εντός και εκτός του Δάσους Συγγρού καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΙΓΕ διαβεβαίωσε τους συνομιλητές του ότι προχωρούν με γοργούς ρυθμούς οι διαδικασίες της δημοπράτησης, έτσι ώστε  το Δάσος Συγγρού να έχει καθαριστεί από κάθε ξερή βλάστηση εντός του Ιουνίου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που κύλησε σε άριστο κλίμα συνεργασίας, αποφασίστηκε εξάλλου ότι εντός των προσεχών ημερών ο Αντιδήμαρχος Αμαρουσίου κ. Κατσιγιάννης θα έχει συνάντηση με ηγετικά στελέχη του ΙΓΕ προκειμένου να τα ενημερώσει για τους τρόπους υλοποίησης όλων των απαιτούμενων μέτρων για επαρκή  πυρασφάλεια και πυροπροστασία του Δάσους. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Κατσιγιάννης έχει ήδη δώσει εντολή σε εξωτερικά συνεργεία του Δήμου να ελέγξουν  την ομαλή λειτουργία όλων  των πυροσβεστικών κρουνών εντός του Δάσους Συγγρού.

Μετάβαση στο περιεχόμενο