Συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου, Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γ. Πατούλη με το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων Παίδων Πεντέλης

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γ. Πατούλης με τον Πρόεδρο Γ. Τσατάνη του Σωματείου Εργαζομένων Παίδων Πεντέλης, την Αντιπρόεδρο Γ. Τσέλου, τη Γραμματέα Π. Γεωργιάδου και την Αναπληρώτρια Γραμματέα Π. Μπάστα.


Αντικείμενο της συνάντησης τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης μετά τη συνένωση με το Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία


Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης ως αποτέλεσμα της διοικητικής συνένωσής με το Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, μετά και τη δημοσίευση του ΦΕΚ των Υπουργικών Αποφάσεων, έθεσαν στο Δήμαρχο Αμαρουσίου, Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κο Γιώργο Πατούλη, ο Πρόεδρος κος Γιάννης Τσατάνης και τα μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων Παίδων Πεντέλης, κατά τη συνάντησή τους στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.


Κατά τη συζήτηση ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών συμφώνησε με τα μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου ότι μία τέτοια συνένωση δεν θα διευκολύνει σε τίποτα τη λειτουργία του νοσοκομείου, απεναντίας τόσο διοικητικά όσο και ουσιαστικά δεν θα μπορέσουν να αντιμετωπισθούν τα προβλήματά του.


Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Γιώργος Πατούλης τόνισε «την ανάγκη να δημιουργηθεί ένα «Υγειονομικό Κέντρο Βορείων Προαστίων» με την «ατμομηχανή» που λέγεται Σισμανόγλειο, το οποίο έχει ήδη στη διοικητική του ευθύνη το Νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ και που μπορεί να αναλάβει και τη διοικητική ευθύνη του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης.
Αυτό –πρόσθεσε- θα έδινε μία αυτάρκεια, καθώς και γρήγορες διαδικασίες στη λειτουργία του νοσοκομείου, που σημειώτεον αποτελεί και το τελευταίο δημόσιο νοσοκομείο Παίδων που μπορεί να διευκολύνει πολλούς κατοίκους των Βορείων Προαστίων.
»


Ο κος Πατούλης διαβεβαίωσε το Προεδρείου του Σωματείου Εργαζόμενων Παίδων Πεντέλης ότι η συνάντηση αυτή είναι η απαρχή μίας σειράς συζητήσεων και παρεμβάσεων που θα πραγματοποιήσει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών στο Υπουργείο Υγείας, με στόχο όπως σημείωσε «να διατηρήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη λειτουργία το νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης.»


Στη συνάντηση εκ μέρους του Δ.Σ. του Σωματείου συμμετείχαν επίσης η Αντιπρόεδρος κα Γωγώ Τσέλου, η Γραμματέας κα Πέπη Γεωργιάδου και η Αναπληρώτρια Γραμματέας κα Πωλίνα Μπάστα.

Μετάβαση στο περιεχόμενο