Συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) κ. Γιώργο Τερζάκη

Print Friendly, PDF & Email

Αντικείμενο της συζήτησης το πάγιο αίτημα του Δήμου Αμαρουσίου για παραχώρηση των ακινήτων που είναι ιδιοκτησίας ΕΤΑΔ προκειμένου να αξιοποιηθούν για κοινωφελείς σκοπούς προς όφελος των πολιτών.

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου και Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε κου Γιώργου Πατούλη πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 14 Ιουλίου συνάντηση με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου κ. Τερζάκη όπου επισημάνθηκε για ακόμη μια φορά ότι τα ακίνητα (ΧΕΥ) που βρίσκονται στο Μαρούσι θα πρέπει να δοθούν προς διαχείριση και αξιοποίηση στο Δήμο. Στην συνάντηση από πλευράς Δήμου Αμαρουσίου παρευρέθηκαν ο Υπεύθυνος Θεμάτων Παιδείας κ. Δημήτρης Καρλαύτης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο κ. Πατούλης εγχείρισε στον κ. Τερζάκη το Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμαρουσίου, σύμφωνα με το οποίο ο Δήμος διεκδικεί τη διαχείριση όλων των ΧΕΥ που βρίσκονται στα διοικητικά του όρια, με στόχο την δημιουργία χώρων αναψυχής και πρασίνου, προς όφελος των κατοίκων της πόλης αλλά και την ενίσχυση του περιβαλλοντικού ισοζυγίου το οποίο έχει επιβαρυνθεί σημαντικά τα προηγούμενα χρόνια. Επιπλέον, επεσήμανε την ανάγκη όλα τα ακίνητα της ΕΤΑΔ να αξιοποιηθούν μόνο μετά από διαβούλευση με τους Δήμους και τις τοπικές κοινωνίες, προκειμένου να αξιοποιηθούν επωφελώς για τους πολίτες.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου αναφέρθηκε επίσης στην ανέγερση του  8ου Γυμνασίου -9ου Λυκείου στην Αγ. Φιλοθέη (ΟΤ31) ζητώντας από την Διοίκηση της ΕΤΑΔ να προχωρήσει στην άμεση επίλυση όλων των διαδικαστικών θεμάτων από πλευρά της ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες κατασκευής, επιλύοντας ένα χρόνιο πρόβλημα της περιοχής και ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα του Δήμου.

Τέλος, ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στο Κέντρο Κεραμικής που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Κηφισίας υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για έναν χώρο μεγάλης πολιτιστικής κληρονομιάς ζητώντας για μία ακόμα φορά, αυτός να παραχωρηθεί στο Δήμο Αμαρουσίου, ώστε να διασφαλιστεί η διατήρηση της τέχνης της Κεραμικής, που είναι τόσο στενά συνδεδεμένη με την ιστορία του Αμαρουσίου.

Από πλευράς Διοίκησης ΕΤΑΔ υπήρξε η δέσμευση ότι θα συνδράμει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της για επίλυση των παραπάνω θεμάτων, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στον Κανονισμό Λειτουργίας της ΕΤΑΔ.

 

Σχετικά αρχείαΣυνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) κ. Γιώργο Τερζάκη_1

Μετάβαση στο περιεχόμενο