Συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων του 8ου Γυμνασίου και 9ου Λυκείου Αγίας Φιλοθέης

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 8ου Γυμνασίου Γ. Πετσάλη, την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 9ου Λυκείου Ελ. Θωμά και μέλη των Δ.Σ. Παρόντες στη συνάντηση ο Αντιδήμαρχος Β. Κόκκαλης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας Δ. Καρλαύτης και υπηρεσιακοί παράγοντες.


Τις τελευταίες εξελίξεις για την ανέγερση του νέου σχολικού συγκροτήματος στην περιοχή της Αγίας Φιλοθέης που θα στεγάσει το 8ο Γυμνάσιο & 9ο Λύκειο συζήτησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των ως άνω σχολείων. Συζητήθηκαν επίσης και θέματα που αφορούν στην καθημερινότητα της σχολικής κοινότητας.


Στη συνάντηση εκ μέρους της Διοίκησης συμμετείχαν επίσης ο Αντιδήμαρχος κος Βασίλης Κόκκαλης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κος Δημήτρης Καρλαύτης και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης κατά την ενημέρωση που πραγματοποίησε στα μέλη των Δ.Σ. των Συλλόγων σημείωσε ότι η πορεία για την κατασκευή του νέου σχολικού συγκροτήματος βρίσκεται στο στάδιο της προμελέτης και στη συνέχεια θα σταλεί προς έγκριση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής. Στο νέο σχολικό συγκρότημα που θα στεγάσει το 8ο Γυμνάσιο και το 9ο Λύκειο, προβλέπεται και η κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου που θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες της σχολικής κοινότητας και τις γειτονιάς της Αγίας Φιλοθέης.


Να σημειωθεί ότι η θετική αυτή εξέλιξη είναι το αποτέλεσμα σκληρής και επίμονης προσπάθειας από το Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου και προσωπικά του κου Δημάρχου που συνεργασία με την τοπική και σχολική κοινότητα πέτυχαν την παραχώρηση από την ΚΕΔ του οικοπέδου που θα ανεγερθεί το σχολείο.


Παράλληλα, στη συνάντηση η Δημοτική Αρχή εκφράστηκε θετικά στο αίτημα των Συλλόγων για τη διαμόρφωση του χώρου του οικοπέδου αυτού, ώστε να χρησιμοποιηθεί ως προαύλιος χώρος, μέχρι την έναρξη των εργασιών για την ανέγερση του νέου σχολείου. Επίσης τους διαβεβαίωσε ότι θα αντιμετωπισθούν και τυχόν λειτουργικά προβλήματα των σχολείων, όπως το βάψιμο των τάξεων.


Από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 8ου Γυμνασίου παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Πρόεδρος Γεώργιος Πετσάλης και ο Γεώργιος Πρίνος, η Αναστασία Φασέκη, ο Πέτρος Μαστροδήμας, ο Παναγιώτης Μαρκέτος και η Βασιλική Καραπετσάνη. Από το 9ο Λύκειο παραβρέθηκαν η Πρόεδρος Ελένη Θωμά και η Αικατερίνη Μανούσακα, ο Ευάγγελος Παπαχρήστου,η Antzela – Maria Arbelaiz,ο Αλφόνσο Πάγκας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο