Συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου και Προέδρου του Ι.Σ.Α. κ. Γιώργου Πατούλη και των Προέδρων του Δ.Σ.Α –ΤΕΕ με Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών .Γ. Πατούλης με τον Π. Κουρουμπλή, Βουλευτή ΠΑΣΟΚ, τον Κ. Μαρκόπουλο, Βουλευτή Ν.Δ., K.Kαραγκούνης, Βουλευτή Ν.Δ, Δ.Αυγερινοπούλου Βουλευτή επικρατείας Ν.Δ ,τον Πρόεδρο Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών .Γ. Αδαμόπουλο, τον Πρόεδρο Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Ν. Βαλεργάκη, τον Σύμβουλο Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Σχοινά Θεόδωρο, τον Πρόεδρο Τεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών Χ. Σπιρτζή, τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά Σ. Μανουσάκη, τον Σύμβουλο Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Α. Παυλόπουλο Σύμβουλο Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Π.Σιγκούρης Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας ,, Δ.Ποντικάκης ,Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας Λ.Γκάνης ,Σ.Μωραίτης τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Λειβαδιάς.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Γεώργιος Πατούλης με τον Πρόεδρο Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Νίκο Βαλεργάκη, τον Πρόεδρο Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γιάννη Αδαμόπουλο, τον Πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Χρήστο Σπιρτζή και τον Πρόεδρο Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά κ. Στέλιο Μανουσάκη, σε συνάντηση για διάλογο με επιστημονικούς φορείς πάνω σε κρίσιμα ζητήματα με στόχο την κοινωνική προστασία


Στόχος η δημιουργία Ενιαίου Επιστημονικού Μετώπου


Το κοινό πλαίσιο δράσης των επιστημονικών φορέων , για την προστασία του κοινωνικού κράτους προσδιορίστηκε κατά την χθεσινή συνάντηση, στα γραφεία του Δ.Σ.Α., του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, με τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γ. Αδαμόπουλο και τον Πρόεδρο Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Χρήστο Σπιρτζή.
Ο ΙΣΑ ενώνει τις δυνάμεις του, με τους επιστημονικούς φορείς, για τα κρίσιμα ζητήματα του ιατρικού κόσμου και την προστασία της Δημόσιας Υγείας δημιουργώντας ένα ενιαίο Επιστημονικό Μέτωπο.
Στη συνάντηση είχαν κληθεί βουλευτές μέλη των τριών Συλλόγων για να ενημερωθούν για όλες τις δράσεις που θ αναλάβουν οι τρεις επιστημονικοί φορείς ,με στόχο την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και της αναπτυξιακής πολιτικής της χώρας.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης, παρουσίασε τις θέσεις του ιατρικού κόσμου .Αποφασίσθηκε η δημιουργία κοινού μέτωπου στα εξής ζητήματα:
Αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων γιατρών .Το 13% του ιατρικού δυναμικού είναι άνεργοι,ενώ το 25% άνεργοι υποαπασχολούμενοι. Η παραγωγικότητα του ιατρικού δυναμικού γίνεται χωρίς προγραμματισμό και το αποτέλεσμα είναι το κύμα μετανάστευσης των νέων εξειδικευμένων γιατρών στην αλλοδαπή.


Η πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια περίθαλψη στη χώρα μας βρίσκεται σε επίπεδα κατάρρευσης. Είναι απίστευτη η προχειρότητα με την οποία έχει σχεδιαστεί και υλοποιείται η συγκρότηση και λειτουργία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.


Ειδικότερα αποφασίσθηκαν οι εξής κοινές δράσεις :
  1. Αποχή των δικηγόρων μέχρι 29/2/2012


  2. Ανάλογες διαδικασίες με αποφάσεις των άλλων φορέων


  3. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συναυλία την Τετάρτη 29/2/2012 στο Σύνταγμα.


  4. Επιδίωξη συνάντησης των τριών φορέων με τον Πρόεδρο Της Δημοκρατίας


  5. Συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό και τους Αρχηγούς Κομμάτων.


  6. Συμβολικές καταλήψεις των αρμόδιων Υπουργείων των τριών φορέων από τις Διοικήσεις


  7. Επίσκεψη στις Βρυξέλλες και άνοιγμα γραφείου στις Βρυξέλλες για συνάντηση με τους αρμόδιους , φορείς της Ευρώπης και τους Ευρωβουλευτές της Ελλάδος.


  8. Συγκρότηση κοινής διαρκούς Επιτροπής των τριών επιστημονικών φορέων για συνεχή συνεργασία και δράση.

Σε μια εποχή που το Κράτος Πρόνοιας συρρικνώνεται, και οι ανασφάλιστοι και άνεργοι δεν έχουν υγειονομική και φαρμακευτική κάλυψη ο Ι.Σ.Α. είναι θεματοφύλακας της Δημόσιας Υγείας


Συμμετέχει στο επιστημονικό μέτωπο με τους δικηγόρους και τους μηχανικούς για τη δημιουργία ενός δικτύου κοινωνικής προστασίας, ενός Κράτους Δικαίου και Διαφάνειας και της αειφόρου ανάπτυξης με σεβασμό στο Περιβάλλον.

Μετάβαση στο περιεχόμενο