Συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμο Β’

Print Friendly, PDF & Email
 |download _.jpg file 634 KB|


Συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμο Β’


Εθιμοτυπική συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμο Β’ είχε σήμερα ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης.


Η συνάντηση έγινε στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών σε θερμό κλίμα και ήταν η πρώτη από την ημέρα της ενθρόνισης  του κ. Ιερωνύμου στον αρχιεπισκοπικό Θρόνο.


Ο κ. Πατούλης ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο για τις επαφές που είχε τόσο με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. κ. Θεόφιλο, κατά την μετάβασή του εκεί για την παραλαβή του Αγίου Φωτός, όσο και με τον Πατριάρχη  Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. κ. Θεόδωρο, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αίγυπτο για τα εγκαίνια της Πατριαρχικής Βιβλιοθήκης.


Ο κ. Πατούλης και ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος συζήτησαν τη δυνατότητα ανάπτυξης του εθελοντικού κινήματος πολιτών στην κατεύθυνση της αλληλεγγύης στο έργο της εκκλησίας, ενώ ο κ. Πατούλης τόνισε ότι ο Δήμος Αμαρουσίου είναι πρόθυμος να σταθεί στο πλευρό της Εκκλησίας παρέχοντας βοήθεια είτε με ιατρικό δυναμικό είτε με συμμετοχή εθελοντών σε συγκεκριμένες προγραμματισμένες δράσεις της Αρχιεπισκοπής.


Επίσης ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης απηύθυνε πρόσκληση στον κ. Ιερώνυμο, η οποία έγινε δεκτή, να τιμήσει με την παρουσία του το συνέδριο «Εθελοντισμός και Τοπική Αυτοδιοίκηση» που διοργανώνουν στις 13 Ιουνίου στο Μαρούσι, ο Δήμος Αμαρουσίου και το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΟΤΑ.


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο