Συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου, Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με την Επίτιμη Πρόξενο της ΚΕΝΥΑ στην Ελλάδα Β. Πανταζοπούλου

Print Friendly, PDF & Email

Τη σύσφιξη των σχέσεων και την ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ της πόλης του Αμαρουσίου και της ΚΕΝΥΑ στους τομείς του επιχειρείν  του πολιτισμού, της εκπαίδευσης και του αθλητισμού  συζήτησαν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης και η Επίτιμη Πρόξενος της ΚΕΝΥΑ στην Ελλάδα  κα Βασιλική Πανταζοπούλου, κατά την επίσκεψή της στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016.

Υποδεχόμενος ο Δήμαρχος Αμαρουσίου την Επίτιμη Πρόξενο στο γραφείο του άκουσε με ενδιαφέρον τις δυνατότητες ανάπτυξης της Ελληνικής επιχειρηματικότητας στην Κένυα, αλλά και τις δυνατότητες για στενή συνεργασία σε εκπαιδευτικό και πολιτιστικό επίπεδο, καθώς η Κένυα, όπως και το Μαρούσι έχει εξαιρετική παράδοση στην κεραμική τέχνη.

Επίσης αναφερόμενη η κα Πανταζοπούλου στην πρωτοβουλία που έχει αναληφθεί στη χώρα της για την ανάπτυξη και την επέκταση της τηλεϊατρικής, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης επεσήμανε ότι η χώρα μας ως «μήτρα» της ιατρικής επιστήμης μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στο τομέα αυτό, καθώς διαθέτουμε την απαραίτητη τεχνογνωσία και κατάρτιση.
Στον τομέα του αθλητισμού, συζητήθηκε η ανάληψη πρωτοβουλιών μεταξύ της πόλης του Αμαρουσίου ως γενέτειρα του πρώτου Έλληνα Ολυμπιονίκη Μαραθωνοδρόμου και της περιοχής Ουασίμ Γκίσου της Κένυα με τους καλύτερους Μαραθωνοδρόμους στον κόσμο, όπως η συμμετοχή Κενυατών στο Μαραθώνιο Αγώνα Δρόμου του Δήμου, η ονοματοθεσία οδού με το όνομα του Σπύρου Λούη στην περιοχή της Κένυα, κ.α.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης και η Επίτιμη Πρόξενος της Κένυα κα Βασιλική Παντατζοπούλου συμφώνησαν να προχωρήσουν οι διαδικασίες, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την υλοποίηση των προαναφερθέντων.

 

Σχετικά αρχείαΣυνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου, Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με την Επίτιμη Πρόξενο της ΚΕΝΥΑ στην Ελλάδα Β. Πανταζοπούλου

Μετάβαση στο περιεχόμενο